in

Putin nu va fi invitat la funeraliile reginei Elizabeth II. Kremlinul: „Nu intenționa să participe”

Știri Marea Britanie – Preşedintele Vladimir Putin nu va fi invitat la funeraliile reginei Elizabeth II, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, Nici oficiali din Belarus şi Myanmar nu vor fi invitaţi, relatează CNN.

Putin nu va fi invitat la funeraliile Reginei

Surse guvernamentale au afirmat pentru CNN că lista completă a invitaţilor nu a fost încă finalizată, dar că oficialii din trei ţări au fost excluşi: Rusia, Belarus şi Myanmar.

În cazul Rusiei şi Belarusului, sursele menţionate au spus că excluderea acestora a fost ca urmare a invaziei Ucrainei. În cazul Myanmarului, excluderea a fost cauzată de tratamentul la care este supusă minoritatea musulmană Rohingya.

„Putin nu intenţionează să asiste la funeraliile reginei”

Deja vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, anunţase că Putin nu intenţionează să asiste la funeraliile reginei.

Palatul trimite invitaţii la funeraliile de stat la sfatul guvernului după ce membrii serviciilor civile şi diplomatice au luat în considerare implicaţiile politice ale invitării anumitor lideri.

De obicei, fiecare ţară cu care Regatul Unit are relaţii diplomatice normale este invitată la o înmormântare de stat, cum este cea care va avea loc luni, 19 septembrie, pentru Elizabeth II la Londra.


Naţiunile sunt de obicei reprezentate de şeful statului, un membru cu rang înalt al guvernului sau ambasadorul lor în Marea Britanie.

O a doua sursă guvernamentală din Regatul Unit a declarat pentru CNN că până la 500 de demnitari străini sunt aşteptaţi să participe la înmormântare, scrie news.ro.

Londra, coadă de 30 de ore pentru a vedea sicriul Reginei. Măsuri de siguranță ca la aeroport

Înmormântarea va fi transmisă în toată lumea

Milioane de oameni de pe tot globul vor putea să urmărească înmormântarea de stat a Reginei lunea viitoare. Majestatea Sa a murit „în pace”, spune Palatul Buckingham joia trecută, la reședința ei Balmoral din Scoția, la vârsta de 96 de ani.

După moartea sa tristă, fiul ei cel mare, regele Carol al III-lea, a urcat acum pe tron ​​ca noul suveran al națiunii.

În weekend, Majestatea Sa a declarat luni, 19 septembrie, va fi o sărbătoare bank holiday la nivel național, permițând persoanelor fizice, întreprinderilor și altor organizații să își aducă omagiul în ultima zi a perioadei de doliu național.

„Harry nu este fiul lui Charles”. Expertiza criminologului italian. „Cine este adevăratul lui tată”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra, coadă de 30 de ore pentru a vedea sicriul Reginei. Măsuri de siguranță ca la aeroport

Londra – Battersea, bărbat de 28 de ani împușcat, atacatorul înarmat este încă în libertate