in

Record de migranți sosiți în Anglia. Aproape 600 au traversat Canalul Mânecii într-o singură zi

Aproape 600 de migranţi au traversat săptămâna aceasta Canalul Mânecii într-o singură zi, ceea ce reprezintă un nou record, relatează sâmbătă dpa, citând asociaţii umanitare şi presa britanică.

Joi, cel puţin 592 de migranţi au dus la bun sfârşit călătoria periculoasă de pe ţărmul francez pe cel britanic, dar un bărbat de 27 de ani din Eritreea s-a înecat după ce a sărit peste bordul unei ambarcaţiuni care începuse să ia apă. Transportat la spital la Calais (Franţa), acesta nu a mai putut fi salvat.

Marea Britanie: Ce li se va întâmpla imigranților care vor depăși perioada de ședere

Prietena sa de 22 de ani a fost salvată şi adusă înapoi la Dunquerke, în Franţa, unde autorităţile au lansat o anchetă pentru omucidere, a declarat pentru agenţia PA o asociaţie franceză de susţinere a migranţilor.

Ministerul de interne britanic a făcut cunoscut vineri seara că un număr record de cel puţin 592 de migranţi au fost salvaţi sau interceptaţi joi în tentativa de traversare a canalului spre Marea Britanie. Cel puţin 155 de migranţi au fost interceptaţi de autorităţile franceze şi readuşi pe teritoriul francez.

Șoferii români, mărturii despre IADUL de la Calais. „S-au spart parbrize, s-au tăiat prelate… Dacă prind un imigrant la mine în cabină și îl bat”


Recordul precedent era de 482 de migranţi şi data din 4 august. Până acum în acest an peste 11.000 de migranţi au reuşit să traverseze Strâmtoarea Dover în ambarcaţiuni de mici dimensiuni.

Ministrul de interne britanic Priti Patel şi departamentul său s-au angajat în mod repetat să facă această rută “neviabilă”, dar traversările au continuat. Criticii titularei de la Interne au cerut stabilirea de căi mai sigure şi legale pentru cei care vor să solicite azil în Regatul Unit. (Agerpres)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un băiat de 11 ani din Anglia parcurge pe jos peste 320 de km pentru a salva planeta – VIDEO

Anaser Duduianu, căutat de poliție în Marea Britanie. Ar fi înșelat mai mulți români care l-au denunțat