in

Regina Elisabeta a II-a se pregăteşte să abdice. Va renunţa la tron în ziua în care va împlini 95 de ani

Regina Elisabeta a a II-a a Marii Britanii este pregătită să renunţe la tron de ziua ei, cel puţin asta susţin experţii regali, scrie Mediafax.

Aceştia consideră că regina ar putea să abdice pe 21 aprilie, la împlinirea vârstei de 95 de ani şi tronul va fi cedat fiului său, prinţul Charles, în vârstă de 71 de ani.

Regina este cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii. A fost şef de stat vreme de 68 de ani. Ea avea 21 de ani când şi-a început domnia şi a promis că îşi va dedica întreaga viaţă rolului de monarh.

Monarhul Marii Britanii s-a născut în Londra, fiind primul copil al Ducelui și Ducesei de York, mai tarziu cunoscuți ca Regele George al VI-lea și Regina Elisabeta. Aceasta a fost educată în privat acasă. 

Tatăl ei a devenit monarh după abdicarea fratelui său Edward al VIII-lea în 1936. Regina a început să preia obligațiile publice în cursul celui de-al Doilea Război Mondial, servind în Serviciul Teritorial Auxiliar. În 1947, ea s-a căsătorit cu Prințul Filip, Duce de Edinburgh, un fost prinț al Greciei și a Danemarcei, cu care a avut 4 copii: Charles, Prințul de Wales; Anne, Prințesă Regală; Andrew, Duce de York; și Edward, Conte de Wessex.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]


Boris Johnson anunță al doilea lockdown național. Magazinele neesențiale, barurile, restaurantele și sălile de sport se închid. Școlile și universitățile rămân deschise

vitamina d

Vitamina D în pâine şi lapte! Medicii britanici cer autorităţilor să introducă suplimente în alimentele de bază