in

Regina Elisabeta II a promulgat acordul Brexit cu opt zile înaintea ieșirii din UE

Regina Elisabeta II a promulgat, joi, 23 ianuarie, acordul Brexit, una dintre ultimele etape înainte ca Regatul Unit să iasă din Uniunea Europeană, după trei ani de la referendum, potrivit AFP.

Cu opt zile înaintea marii ieșiri, regina și-a dat asentimentul regal pentru textul ce reglementează modalitățile despărțirii, după 47 de ani, de UE, a anunțat pe Twitter ministrul pentru Brexit, Steve Barclay.

Textul a fost adoptat definitiv miercuri seara de Parlament.

„Uneori am avut impresia că nu vom trece niciodată linia de sosire a Brexit, dar am făcut-o”, reacționat după vot, premierul Boris Johnson.

„Putem acum să uităm ranchiunele și disensiunile acestor ultimi trei ani și să ne concentrăm asupra implementării unui viitor radios și palpitant”, adăuga el.

Tratatul retragerii este necesar să fie ratificat de Parlamentul European la 29 ianuarie, pentru ca regatul Unit să poată deveni primul stat membru care părăsește UE, la 31 ianuarie, la ora locală 23.00.

Boris Johnson a reuşit acolo unde predecesoarea sa, Theresa May, nu a avut sorți de izbândă. Promulgarea textului, care traduce în legea britanică acordul divorțului – de 353 de pagini încheiat în octombrie -, marchează o mare victorie a liderului conservator, ajuns la putere în iulie 2019 pozând drept salvatorul Brexit.

Acordul pentru Brexit, validat definitiv de Parlamentul Britanic
Șofer român de TIR, vinovat pentru moartea unui alt conducător auto

Manager de comunicare la Facebook: Din cei 2.000 de oameni care lucrează la Facebook Londra, 100 sunt români