in

Regina Marii Britanii sărbătorește 94 de ani izolată în Palatul Windsor, fără salve de tun. „Nu e cazul, în situația actuală”

Fără salve de tun, fără petrecere, fără apariție publică, doar ea și Ducele de Ediburgh, izolați, în castelul Windsor. Așa sărbătorește Regina Elisabeta a II-a împlinirea vârstei de 94 de ani. La această vârstă, este prizonieră a pandemiei și trebuie să se protejeze de lumea exterioară. Și nimeni din Regat nu are chef oricum de a sărbători.

Palatul Buckingham a anunțat că anul acesta ziua de naștere a Reginei nu va fi marcată de salve de tun din cauza coronavirusului. Regina a decis că acestea nu ar fi „adecvate” într-un astfel de moment. “Majestatea Sa a dorit să nu fie puse în aplicare măsuri speciale care să permită salutarea armelor, întrucât nu este adecvată în circumstanțele actuale“, a spus o sursă a Palatului Buckingham, potrivit presei britanice.

Articole similare:

Regina va petrece ziua în privat, la Castelul Windsor, unde ea și Ducele de Edinburgh, 98, sunt protejați. Membrii familiei sunt așteptați să o sune în sistem video în ziua respectivă.

A urcat pe tron la 6 februarie 1952. Este cel mai longeviv monarh în viață din lume, iar în istoria Marii Britanii are cea mai lungă domnie, depășind-o pe Regina Victoria la 9 septembrie 2015. A domnit mai mult decât cei patru precursori ai ei la un loc (Eduard al VII-lea, George al V-lea, Eduard al VIII-lea și George al VI-lea).

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bătăi cu pietre, furci, topoare în plină stare de urgenţă: «Aşteptăm poliţia! Revoluţie, revoluţie!»

noua ruta wizzair

Ce-a pățit un român care și-a luat bilet la Wizzair pe ruta Iași- Londra: „O astfel de companie merită să dispară”