in

Restricţiile în Marea Britanie NU vor fi ridicate mai devreme de sfârșitul lunii mai

Restricţiile de mobilitate a populaţiei în Marea Britanie nu vor putea fi ridicate mai devreme de finalul lunii mai, a declarat sâmbătă un consilier guvernamental, care a avertizat că mai întâi trebuie încetinită răspândirea coronavirusului şi introdusă testarea la nivel larg.

Neil Ferguson, epidemiolog, profesor de biologie matematică la Imperial College London, a declarat pentru BBC Radio că se lucrează pentru stabilirea felului în care pot fi relaxate în timp măsurile impuse de autorităţi, potrivit news.ro.

„Vrem să ajungem la situaţia în care cel puţin până la finalul lunii mai să putem înlocui unele măsuri, bazate pe tehnologie şi testare, pentru completa izolare pe care o avem acum”. El a adăugat că se urmăreşte realizarea de testări la nivel larg şi urmărirea contacţilor celor infectaţi. „Pentru a înlocui acel regim, trebuie să reducem numărul cazurilor”.

În ultima lună, Guvernul britanic a ordonat închiderea instituţiilor publice, a localurilor şi magazinelor şi interzicerea adunărilor sociale. Oamenilor le-a fost cerut să rămână în case.

„Sunt optimist că în câteva săptămâni vom putea ajunge la un regim care nu va reprezenta o viaţă normală, dar va fi cumva mai relaxat în termeni de distanţare socială”, a mai spus Ferguson. 

Marea Britanie a înregistrat, până vineri, un număr total de 3.605 de decese provocate de Covid-19 din 38.168 de persoane testate pozitiv.


Prim-ministrul Boris Johnson, aflat în carantină, i-a invitat pe liderii partidelor de opoziţie să colaboreze cu el pentru a combate criza sanitară. El a spus că vrea să le cunoască părerile şi să îi pună la curent cu măsurile luate până acum. 

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ion Cristoiu: „Armata română va trebui să lupte cu infractorii din diaspora”

Breaking News! Se suspendă toate zborurile dintre Marea Britanie și România