in

Riposta Moscovei la expulzarea celor 23 de diplomați ruși acuzați de spionaj în Marea Britanie
Kremlinul a asigurat vineri, 16 martie, că riposta urmează să vină ‘dintr-un minut în altul‘ după anunţul Londrei privind expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi acuzați că ar fi spioni, în urma otrăvirii unui fost agent dublu rus în sud-vestul Angliei, relatează AFP.

Această ripostă va fi ‘bine gândită’ şi ‘va corespunde în totalitate intereselor ţării noastre’, a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, într-o conferinţă de presă.

Aflat la Astana, în capitala Kazahstanului, pentru o reuniune cu privire la Siria, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov afirmase anterior că Moscova va expulza diplomaţi britanici după ‘principiul reciprocităţii’.

Premierul britanic Theresa May a anunţat miercuri expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi şi suspendarea contactelor bilaterale la cel mai înalt nivel cu Rusia, o decizie denunţată ca ‘absolut iresponsabilă’ de către Moscova.

Rusia declară că nu are nicio legătură cu otrăvirea la 4 martie cu agent neurotoxic la Salisbury, în sud-vestul Angliei, a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, spitalizaţi de atunci în stare critică.

‘Mai devreme sau mai târziu, Marea Britanie va trebui să furnizeze dovezi concludente. Deocamdată, nu am văzut niciuna’, a spus Peskov vineri.

Theresa May ordonă cea mai mare acțiune de expulzare a spionilor ruși din ultimii 30 de ani

 
Cod portocaliu de zăpadă și gheață în Marea Britanie. „Beast from the East 2.0” se pregătește să lovească

„Biciclistul justițiar” din Londra, pus la pământ de camionul condus de un șofer român