in

Români blocați la granița dintre Franța și Marea Britanie, MAE a cerut explicații Parisului

Peste 200 de cetățeni români sunt blocați la frontiera dintre Franța și Marea Britanie, după ce circulația a fost suspendată, din cauza noii tulpini de coronavirus.

Mulți s-au plâns că nu mai au hrană și apă și nu au de unde să se aprovizioneze.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a cerut Franței să urgenteze soluționarea situației și a ridicat această problemă și la nivelul Uniunii Europene. Măsura luată de Franța este valabilă timp de 48 de ore.

Ministerul Afacerilor Externe a întreprins, cu celeritate, în coordonare cu Ministerul Transporturilor, demersuri de semnalare la nivel european și în plan bilateral, pentru informarea asupra blocajelor create și a efectelor generate în privința transportului de persoane și mărfuri și solicitarea unei soluții urgente”, arată un comunicat al MAE.

MAE a contactat direct partea franceză, semnalând situația transportatorilor blocați în punctele de frontieră cu Marea Britanie. Oficialii români au cerut urgentarea soluționării situației și informarea a părții române cu privire la măsurile identificate în acest sens.

A rezultat că decizia autorităților franceze de închidere a frontierei cu Regatul Unit are caracter excepțional și tranzitoriu, fiind aplicabilă pentru 48 de ore, în așteptarea unor măsuri coordonate la nivel european, urmând ca această decizie să fie reanalizată ulterior”, se mai precizează în comunicatul MAE.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie: Sute de români șoferi de TIR, blocați la granița cu Franța

Român găsit vinovat de crimă în cazul celor 39 de vietnamezi morți într-un camion frigorific