in

Ryanair a introdus un test de limbă obligatoriu pentru pasageri

* Știri din Marea Britanie * Ryanair a introdus un test de limbă obligatoriu * Pasagerii companiei aeriene irlandeze sunt revoltați.

Ryanair a introdus un test de limbă obligatoriu

Transportatorul irlandez a introdus recent o regulă care este de neînțeles pentru pasageri. Este un test de limbă obligatoriu. Mai mult, fără să treci de el, nu te poți urca în avioanele care zboară spre Marea Britanie.

Potrivit BBC, toți pasagerii care prezintă un pașaport sud-african trebuie să treacă testul de limbă înainte de a călători în Marea Britanie. Oricât de absurdă ar părea informația, este adevărată.

Cetățenii sud-africani trebuie să finalizeze un test simplu de limba afrikaans. Testul include și întrebări generale despre Africa de Sud. Problema este că există până la 11 limbi oficiale în Africa de Sud și nu toți înțeleg afrikaans.

În acest fel, pasagerii sunt dați jos din avion pentru că nu înțeleg întrebările de testare.

Se scumpesc biletele de avion. Șeful Ryanair: „E clar că va veni recesiunea”


Pașapoartele sud-africane sunt foarte des contrafăcute și vândute pe piața neagră

Ryanair motivează introducerea testelor de limbă prin eliminarea persoanelor care călătoresc cu pașapoarte false din Africa de Sud.

„Din cauza numărului mare de pașapoarte false din Africa de Sud, solicităm pasagerilor care călătoresc în Marea Britanie să completeze un simplu chestionar în limba afrikaans”, se arată în declarația transportatorului.

Cine nu trece testul nu poate urca în avioane, dar, după cum subliniază compania aeriană irlandeză, „obține o rambursare completă”.

BBC a întrebat Ryanair de ce solicită examenul în afrikaans și nu în altă limbă sud-africană, dar compania nu a răspuns până acum.

Testul nu este cerut de serviciile de frontieră din Regatul Unit.

Test cu greșeli de ortografie

Se dovedește, însă, că testul este scris cu grave greșeli gramaticale și de ortografie. Include, printre altele întrebări despre capitala țării, codul zonal sau actualul președinte.

Conrad Steenkamp, ​​șeful Consiliului pentru limbă Afrikaans din Africa de Sud, a descris testul drept „absurd” și a spus că îngreunează încercarea de a îmbunătăți imaginea limbii Afrikaans.

Conform recensământului din 2011, doar aproximativ 13% dintre sud-africani vorbesc afrikaans ca primă limbă, ceea ce o face a treia cea mai vorbită limbă maternă din țară, după Zulu și IsiXhosa.

surse: BBC, ziarulromanesc.net

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

boric vot neincredere

Boris Johnson A SUPRAVIEȚUIT votului de neîncredere, timp de un an nu se mai pot depune moțiuni împotriva lui

supermarket uk

Prețurile alimentelor: marea îngrijorare pentru trei sferturi dintre britanici, unul din șase apelează la ajutoare