Menu
in

Să nu se supere necreștinii. Termenii BC (Înainte de Cristos) și AD (Anno Domini) nu mai sunt folosiți în școlile din Anglia



Școlile din Anglia au încetat să mai folosească termenii BC și AD, de teamă să nu îi supere pe necreștini.

Termenii tradiționali BC, Înainte de Cristos și AD, Anno Domini, sunt acum înlocuiți cu BCE – Înainte de era comună și CE – Era comună.

Noii termeni indică în continuare perioadele de înainte și de după nașterea lui Hristos.

Comisiile autorităților locale care întocmesc programele de învățământ religios au declarat că termenii vechi pot supăra minoritățile sau necreștinii, scrie Daily Mail. De pildă, programa școlilor din East Sussex arată că BCE și CE sunt acum folosite pentru a dovedi sensibilitate față de cei care nu sunt creștini.

Însă criticii noii terminaologii au au numit-o o “capitulare în fața corectitudinii politice”.

Fostul arhiepiscop de Canterbury, Lord Carey, a declarat că hotărârea comisiilor de educație religioasă este “o mare rușine“.

Liderii musulmani și evreii au fost, de asemenea, uimiți, spunând că nu au fost ofensati de termenii respectivi, se arată în articol.

„N-am întâlnit niciodată un lider musulman sau o evreu jignit de calendarul gregorian”, a declarat Lord Carey, în timp ce conducătorul musulman imamului Ibrahim Mogra a spus: „Nu cred că provoacă o ofensă musulmanilor”. Un purtător de cuvânt al Consiliului Deputaților britanici Evreii a spus: „Nu cred că cineva s-ar supăra dacă în școlile obișnuite se folosesc BC și AD”.

Chris McGovern, președintele Campaniei pentru Educație Reală, a declarat: eliminarea BC și AD „este o capitulare în fața corectitudinii politice”.

Musulmani atacați cu acid în estul Londrei. „Suntem oameni nevinovați. Nu merităm asta”

Scandal în Marea Britanie. Fetiță creștină, în grija unei familii de musulmani. Nu vorbesc engleza, iar mama poartă burka

„Voi ucide toți musulmanii!” Atac lângă o moschee din Londra. Un mort, zece răniți

Vălul religios musulman, introdus oficial în uniforma polițistelor din Scoția

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version