Menu
in ,

Schema de împrumuturi pentru afacerile din UK afectate de pandemia Coronavirus

Coronavirus Business Interruption Loan (CBILS)

Schema de împrumuturi pentru afacerile din UK afectate de pandemia coronavirus a intrat în vigoare pentru a asista companiile mici și mijlocii în efortul lor de a rămâne pe piață și a-și salva business-ul.

Schema CBIL oferă business-urilor acces la împrumuturi bancare, descoperiri de cont și alte soluții financiare pentru a le ajuta să treacă prin criza cauzată de COVID-19. Finanțarea anunțată de Chancellor Rishi Sunak, inițial ca parte a bugetului 2020, va oferi facilități de până la £5m cu dobândă 0 (zero) pentru o perioadă de 12 luni, afacerilor mici și mijlocii din Marea Britanie, care se confruntă cu pierderi și întreruperi ale fluxului de numerar.

Birtish Business Bank a acreditat 40 de creditori

Schema este livrată de British Business Bank prin intermediul a peste 40 de creditori acreditați, inclusiv principalele bănci de pe High Street. Suma de finanțare sprijinită de guvern și alocată acestei scheme are o valoare inițială £1.2bn, dar guvernul a anunțat că va fi suplimentată la cerere.

Prin această schemă sistemul sprijină o gamă largă de produse de finanțare a afacerilor, inclusiv împrumuturi la termen, descoperiri de cont, facilități de finanțare a facturilor și a activelor. Schema oferă creditorului o garanție susținută de guvern.

Alte articole despre măsurile luate de guvernul Britanic în contextul pandemiei de coronavirus:

Creditări garantate de British Business Bank

  • Împrumuturi de până la £5m: Valoarea maximă a unei facilități furnizate în cadrul schemei va fi de £5m, disponibilă în condiții de rambursare de până la șase ani.
  • 80% garanție: Schema oferă creditorului o garanție parțial susținută de guvern (80%) la soldul facilității restante, sub rezerva unui plafon global per creditor.
  • Nu va exista nici o taxă de garanție pentru companiile mici sau mijlocii care doresc să acceseze schema: creditorii vor fi cei care vor plăti o taxă pentru accesarea acesteia.
  • Dobânzile și taxele vor fi plătite de guvern timp de 12 luni: Guvernul acoperă primele 12 luni de plăți ale dobânzilor și orice taxe percepute de creditori, ceea ce înseamnă că se poate accesa un împrumut fără costuri inițiale (avans) și rambursări inițiale mai mici pentru companiile mici.
  • Condiții financiare: împrumuturile se pot face pe o periadă de până la șase ani pentru împrumuturile la termen și pentru cele de finanțare a activelor. Pentru retragerile din conturi peste limita normală (overdraft) și împrumuturile pentru plata facturilor, termenii de finanțare vor fi de până la trei ani.

Criterii de eligibilitate pentru Coronavirus Business Interruption Loan (CBILS)

Afacerile mici din toate sectoarele pot aplica pentru obținerea întregii sume oferită de această schemă. Pentru a fi eligibile și a beneficia de schema CBILS, companiile mici și mijlocii trebuie să:

  • Aibă sediul de activitate în Marea Britanie și o cifră de afaceri care să nu depășască £45m pe an.
  • Vină cu o propunere/plan de împrumut care, dacă nu ar fi pentru pandemia actuală, ar fi considerată viabilă de către creditor, și pentru care creditorul consideră că furnizarea de finanțare va permite companiei să tranzacționeze într-o perioadă dificilă pe termen scurt și mediu.

Cum se aplică pentru Coronavirus Business Interruption Loan (CBILS)

Schema CBIL este disponibilă prin intermediul British Business Bank 40 + creditorii și partenerii acreditați pe care îi puteți găsi listați aici.

Aveți nevoie de mai multe detalii despre schema Coronavirus Business Interruption Loan sau despre alte servicii de contabilitate? Contactați contabilii autorizați de la Super Financial Limited!

Tel. +44 (0)2089250070

www.superfinancial.co.uk

Articole similare:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version