in

Știri din UK: totul despre schema ”Eat out to Help out”. 50% reducere pentru cei care vor să mânânce în oraș

Schema ”Eat out to help out” are ca scop sprijinirea industriei hospitaliere în Marea Britanie. Astfel, guvernul britanic oferă 50% reducere la nota de plată pentru cei care vor să ia masa în oraș.

Cum funcționează?

Guvernul a public o listă cu restaurantele care fac parte din schema ”Eat out to help out”, iar persoanele care vor mânca sau bea în aceste locații pot beneficia de până la 50% reducere la nota de plată.

Important de știut, însă:

  • reducerea maximă este de £10 de persoană
  • oferta este valabilă doar pentru 3 zile pe săptămână: luni, marți și miercuri

Mâncarea și băutura vor apărea pe meniu la preț întreg, dar în momentul emiterii notei de plată, restaurantul va deduce suma subvenșionată de guvern.

Se poate mânca sau bea orice?

Important de subliniat că subvenția este doar pentru mâncarea și băuturile service în restaurant, nu și pentru take away.

De asemenea:


  • Nu există un număr limită de persoane care pot beneficia de reducere
  • nu există limită cu privire la numărul de utilizări a reducerii
  • nu există un minim de valoare a comenzii, reducerea se poate aplica și atunci când se servește o cafea
  • nu există o vârstă minimă, chiar și copiii pot beneficia de reducere
  • subvenția poate fi folosită și în combinație cu alte oferte speciale sau reduceri oferite de restaurant în momentul vizitei

Articole similare:

72 000 de companii înscrise în schema ”Eat out to help out”

Pe site-ul guvernului s-au înregistrat peste 72000 de companii din domeniul hospitalier, de la restaurante (inclusiv cele din hoteluri și parcuri), până la baruri, pub-uri, cantine, etc.

Serviciile de catering, pensiunile și cei care vând mâncare/băuturi din vehicole mobile, nu se încadrează în această schemă.

Companiile se pot înregistra, pentru a face parte din schemă, în orice moment. Totul se face online, iar banii se pot revendica în 5 zile lucrătoare.

Pentru a fi eligibile, acestea trebuie să aibă o zonă dedicată servirii mâncării și băuturii. De asemenea, afacerea trebuie să fi fost înregistrată la autoritatea locală începând cu cel puțin 7 iulie 2020.

Schema este valabilă până pe 31 august 2020.

Critici aduse schemei ”Eat out to help out”

Guvernul britanic este criticat, în principal, pentru mesajele confuze pe care le transmite. În urmă cu 2 săptămâni, premierul Boris Johnson vorbea despre obezitate și anunța lansarea unui proiect care să încurajeze un trai sănătos și mersul pe bicicletă. Ulterior, la începutul lunii august, același guvern, anunța lansarea schemei ”Eat out to help out”, care permite și participarea unor lanțuri de fast-food.

Forumul Național contra Obezității consideră că această schemă, practic, dă ”undă verde” promovării mâncării nesănătoase, junk-food.

Răspunsul guvernul a fost acela că publicul va putea face o ”alegere informată” deoarece retaurantele cu mâncare de tipul junk – food sunt obligate să publice caloriile pentru fiecare produs oferit.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Despăgubire record 2 milioane de lire sterline

Importanța alegerii unui avocat competent. Despăgubire record în UK: DOUĂ MILIOANE DE LIRE pentru victima unui accident rutier

tunete și inundații

Atenționări meteo în Marea Britanie: fulgere, tunete și inundații sunt anunțate pentru nord-vestul Angliei și Scoția