in

Școlile s-au deschis în Anglia. Jumătate dintre părinți nu și-au trimis copiii la ore


Școlile din Anglia s-au redeschis, azi, 1 iunie, după o pauză de 10 săptămâni, cauzată de pandemia de coronavirus.

Astfel, aproximativ 2 milioane de copii ar fi trebuit să fie la ore, însă unii dintre ei au fost trimiși acasă sub pretextul că „profesorii” nu sunt pregătiți pentru a-i primi.

Mai mult, jumătate dintre părinți au decis să își țină copiii în continuare acasă, scrie Daily Mail.

Astăzi, școlile s-au deschis pentru anii 0,1 și 6, însă multe dintre ele vor rămâne închis pentru încă 2-3 săptămâni, iar altele nu au stabilit nicio dată pentru redeschidere.

Potrivit Daily Mail, în unele școli s-a creat confuzie, întrucât părinții care și-au dus copii la ore au fost informați că nu se poate intra.

Marea Britanie, gata pentru Pasul 2. De la 1 iunie se redeschid școlile

Spre exemplu, școala primară Winsor, din estul Londrei, a trimis săptămâna trecută o scrisoare părinților prin care i-a informat că se va redeschide azi pentru grădiniță și anii 0, 1 și 6.

Însă părinții care și-au adus copiii la școală au fost trimiși înapoi acasă.

Un oficial al consiliului local a declarat că școala nu se va redeschide până pe 15 iunie, cel mai devreme.

Miniștrii discută cu privire la taberele de vară, pentru a-i ajuta pe copiii cei mai afectați.

Acest lucru vine în condițiile în care Ministrul Educației, Gavin Williamson, a recunoscut că închiderea școlilor va avea cel mai mare impact asupra celor mai săraci copii.

În următoarele săptămâni se va anunța, în ciuda obiecțiilor din partea sindicatelor, dacă școlile vor funcționa peste vară.

Şcolile, grădiniţele și universitățile rămân ÎNCHISE până la toamnă. Iohannis: «Elevii pot duce boala la școală sau acasă»

Pentru revenirea elevilor, clasele au fost pregătite pentru un număr mai mic de copii, iar jucăriile au fost scoase din încăperile unde urmează să învețe cei mai mici.

Principala preocupare în ceea ce privește întoarcerea elevilor la școală este răspândirea germenilor în familii, în timp ce profesorii care pot fi expuși riscului ar putea fi, de asemenea, expuși.
23 de persoane arestate la Londra, în timpul protestului față de moartea lui George Floyd. Ciocniri cu poliția la Ambasada SUA

Gata cu vremea caldă în Marea Britanie. Ploi și furtuni până la jumătatea lunii iunie