in

Scoția se pregătește pentru o nou încercare de a-și obține independențaLiderul Partidului Național Scoțian (SNP) și prim-ministru al guvernului Scoției, Nicola Sturgeon, se pregătește să dea startul dezbaterii pentru independența țării.

Astfel, scrie Daily Express, SNP găzduiește o serie de adunări naționale pentru a promova proiectul economic al lui Nicola Sturgeon de ieșirea a Scoției din Marea Britanie.

Liderul SNP a stabilit planuri pentru ofensiva de vară, în ciuda faptului că a fost avertizat că scoțienii nu au cred în a doua încercare de independență, mai scrie publicația ultra-conservatoare britanică.


Cu toate acestea, SNP vrea să arate scoțienilor o strategie pentru renașterea economică cuprinsă într-un raport intitulat Scoția – O nouă încercare optimisă.

Sunt analizate creșterea economică și finanțele publice într-o Scoție independentă, iar fiecare secțiune a raportului va fi dezbătută la Adunările Naționale ale SNP pe tot parcursul verii.

Ministrul Economiei din Scoția, Keith Brown, a sugerat, de curând, că țara ar putea să renunțe la lira sterlină ca monedă, ceea ce a iscat controverse.

Acesta a fost întrebat de către un parlamentar scoțian conservator dacă Banca Națională de Invetiții din Scoția va folosi lira sterlină în următorii 10-15 ani. Ministrul a spus că nu poate prevedea așa ceva pentru că nu este expert în valută.

În toamnă, la conferința SNP, vor fi discutate recomandările rezultate din dezbaterile asupra raportului menționat.

Nicola Sturgeon a anunțat o dezbatere bazată pe speranță și ambiții cu privire la viitorul țării și „nu pe disperarea Brexit”.

Premierul scoțian Nicola Sturgeon: Un al doilea referendum pentru Brexit poate fi „irezistibil”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO. Filmul dezastrului. Noi imagini de la accidentul din Ungaria în care au murit nouă români

Un român din Anglia, revoltat pe conaționalii din țară: „Nu am văzut cerșetor mai mare decât ROMÂNUL!”