Menu
in

Studiu: Locuitorii care trăiesc în zone aglomerate sunt mai activi social și mai puțin obezi



Locuitorii din zone cu densitate mare de populație sunt mai activi, mai implicați din punct de vedere social și mai puțin obezi decât cei care trăiesc în suburbii, se arată într-un studiu publicat de The Guardian.

Potrivit publicației britanice, locuitorii din centrele urbane sunt mai fericiți și mai sănătoși decât cei care trăiesc în zone rezidențiale, contrar credinței populare.

Autorii studiului au spus că politicienii ar trebui încurajați să promoveze beneficiile vieții urbane.

„Avem dovezi că putem planifica niște cartiere multifuncționale atractive ce promovează activitatea fizică, interacțiunea socială și să țină oamenii la adăpost de aspecte negative precum poluarea și lipsa siguranței”, apreciază aceștia.

Studiul a fost efectuat de Universitatea Oxford și Universitatea din Hong Kong și arată că în 22 de orașe britanice locuitorii zonelor urbane au un nivel mai scăzut de obezitate și fac exerciții fizice mai mult decât cei din casele risipite în zonele suburbane.

„Pe măsură ce orașele devin din ce în ce mai compacte, ele devin mai accesibile. Zonele cu populație mai densă sunt mai bine proiectate și mai atractive. Suntem mai puțin dependenți de mașinile noastre și folosim mai mult transportul în comun”, arată studiul amintit.

Co-autorul lucrării, Chinmoy Sarkar, profesor la Universitatea din Hong Kong, a declarat că politicele și planificările ar trebui să folosească aceste date în loc să se bazeze pe mituri urbane. Studiul arată că în zonele de extindere suburbană cu aproximativ 18 locuințe la un hectar, cum ar fi cartierele proiectate lângă autostrăzi, unde autovehiculul este singura opțiune, rata obezității este mai mare.

Zonele suburbane cu puține case, grădini și spații deschise sunt mai sănătoase decât cele menționate anterior, dar sunt în urma celor populate mai dens, din interiorul orașelor.

Studiul s-a făcut pe un număr de 400.000 de locuitori ai mai multor orașe, inclusiv Londra, Glasgow și Cardif și a constatat că cea mai bună condiție o au locuitorii din zonele cu mai mult de 32 de case la hectar, adică densitatea medie pentru clădirile noi din Marea Britanie.

În ianuarie a.c. guvernul a anunțat că va construi 17 noi orașe și sate în întreaga țară, în încercarea de a ușura lipsa cronică a locuințelor. Sarkar a spus că factorii de decizie ar trebui să se gândească din nou înainte de a construi casele pe câmp.

Sistemul britanic de planificare restrictivă a împiedicat dezvoltarea urbană pe înălțime din cauza temerilor că blocurile ar duce la un trai de proastă calitate, mai scrie The Guardian.

Londra rămâne unul dintre cele mai puțin populate orașe mari din Europa, cu mai puțin de jumătate din densitatea Madridului, Barcelonei și Parisului, și sub nivelul orașelor precum Milano, Berlin și Roma.

Primul ministru Theresa May a declarat miercuri, 4 octombrie, că guvernul va acorda autorităților guvernamentale locale două miliarde de lire sterline pentru a construi 25.000 de locuințe sociale.

Elena Ionescu, taximetrist Uber: „Londra este un oraș al sclavilor. Am avut o viață mai bună în România”

Top 10 cele mai scumpe oraşe în care să locuieşti. Numai două dintre acestea sunt în Europa.

Londra, orașul cel mai căutat de muncitorii români care vor să plece din țară

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version