in

Sute de mii de părinți din Marea Britanie vor primi 50 de lire sterline de la HMRC

Sute de mii de părinți care nu au primit plățile obișnuite ale alocației pentru copii din cauza unei erori din partea HM Revenue and Customs la începutul acestei luni încep să primească compensații de 50 de lire sterline. Pe 3 iunie, 577.000 de părinți din întreaga țară au descoperit o lipsă neașteptată de fonduri în conturile lor bancare, când aproape o treime din toți cei eligibili pentru plăți nu au primit nimic din cauza unei erori HMRC.

Rezidenții din Marea Britanie primesc rambursări surpriză de taxe de până la 3.000 de lire sterline

Expertul financiar Martin Lewis a confirmat că unii părinți au început să primească scrisori prin care sunt informați despre despăgubiri, dar nu este clar dacă toți cei afectați au fost încă anunțați. Familiile care s-au confruntat cu dificultăți financiare ca urmare a unei plăți întârziate pot cere compensații suplimentare de la HMRC pentru eroare. Datorită amplorii problemei, autoritatea ar putea suporta costuri semnificative dacă fiecare părinte eligibil face o cerere de compensare de 50 de lire sterline.

O persoană de pe rețelele de socializare a spus că a fost anunțată cu privire la despăgubiri de la HMRC. Ea a declarat, citat de Manchester Evening News: „Primul exemplu pe care l-am văzut de despăgubire pentru întârzierea plății alocației pentru copii de la HMRC, 50 de lire sterline pentru recunoașterea erorii și neplăcerile, cerând dovezi ale oricăror costuri suplimentare suportate în efectuarea rambursării”.

Cele mai recente date HMRC din august 2023 arată că 6,91 milioane de familii primeau plăți de alocație pentru copii. La acea vreme, HMRC a recunoscut că a existat o „eroare de procesare” și a spus că lucrează pentru a o rezolva de urgență.

Un purtător de cuvânt al HMRC și-a exprimat regretul față de situație, spunând: „Ne pare foarte rău că unii clienți nu au primit plățile așteptate pentru alocația pentru copii și înțelegem îngrijorarea și dificultatea pe care aceasta le-ar fi putut cauza”.

Milioane de clienți ai acestei bănci vor primi un bonus de 100 de lire sterline începând de astăzi

El a adăugat: „Am rezolvat deja problema și punem în aplicare măsuri pentru a preveni să se repete”. Părinții afectați de întârziere pot cere despăgubiri dacă au suportat costuri suplimentare din cauza întârzierii plății.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

averea uk

Rishi Sunak și soția sa sunt mai bogați decât regele Charles ”fără să ridice un deget”

crima uk

Șoc în Marea Britanie: o femeie și-a ucis copiii de 7 și 11 ani înainte de a-și înjunghia soțul, acum în stare gravă la spital