in

Te-ai muta pe o insulă pentru 50.000 de lire? Planurile guvernului din Scoţia pentru a împiedica depopularea

Scoţia vrea să ofere 50.000 de lire sterline tinerilor și familiilor care vor să se mute pe anumite insule. Scopul programului este să încetinească procesul de depopulare care afectează multe comunități insulare.

Programul urmează să fie lansat anul viitor. Pentru început vor fi oferite 100 astfel de stimulente, suma totala fiind de 5 milioane de lire sterline, conform BBC

Totuși, măsura nu este văzută cu ochi buni de toată lumea. Unele persoane susțin că acești bani ar putea fi folosiți pentru îmbunătățirea infrastructurii, pentru crearea de locuri de muncă sau punerea la dispoziție a unor terenuri la prețuri rezonabile.

Căldură mare. Oameni s-au îndreptat spre plajele din Marea Britanie. S-a făcut plajă și în Scoția

“Sunt o mulțime de insule în Scoția și va exista o concurență mare. Nu lipsește cerea din partea oamenilor pentru a se muta pe insule. Ceea ce lipsește este oportunitatea, indiferent că este vorba de locuințe sau locuri de muncă”, a spus Iain Stephen Morrison, editor la Am Pàipear.

Alții, din contră, văd această măsură ca fiind una bună. Kevin Morrison s-a mutat pe South Uist, acum cinci ani și spune că un ajutor de 50.000 de lire sterline ar fi fost foarte bun atunci. 


El spune că nu a regretat pasul făcut, dar că a fost o adevărată provocare să găsească o locuință.

O consultare cu privire la modul de implementare a planului se va desfășura până la 24 octombrie.

Secretarul Insulelor, Mairi Gougeon, a declarat că obligațiunile vor ajuta guvernul să își îndeplinească unele dintre angajamentele Planului Național al Insulelor.

Ea a spus: „Este o modalitate pentru noi de a aborda unele dintre barierele financiare cheie pentru persoanele care doresc să trăiască pe insulele noastre.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 5]

documente false granita

Românii care prezintă documente false la frontieră riscă TREI ani de ÎNCHISOARE. «Se păcălesc singuri!»

viol Uk

UK: O femeie care s-a născut în urma unui viol și-a răzbunat mama, după aproape 50 de ani. „Sunt dovada atacului!”