Menu
in

Theresa May ordonă cea mai mare acțiune de expulzare a spionilor ruși din ultimii 30 de ani

Primul ministru a promis să “destructureze fundamental” rețeaua de spionaj a Rusiei, după otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal.



Theresa May le-a transmis parlamentarilor: „Dacă vor să o reconstruiască (rețeaua de spionaj – n.red.), îi vom împiedica să facă acest lucru”.

Este cea mai mare acțiune de expulzare a spionilor ruși din Marea Britanie din ultimii 30 de ani, scrie The Independent.

Premierul a anunțat, de asemenea, că a propus noi competențe pentru reținerea potențialilor spioni la granița cu Marea Britanie, ca răspuns la otrăvirea lui Serghei Skripal.

În Camera Comunelor, Theresa May a declarat că Vladimir Putin a răspuns cererii sale de a explica actul „nesăbuit și josnic” din Salisbury cu „sarcasm, dispreț și sfidare”.

„Nu există altă concluzie alternativă decât aceea că statul rus era vinovat de încercarea de asasinare a domnului Skripal și a fiicei sale”, a declarat ea în fața parlamentarilor.

A fost o „utilizare ilegală a forței de către statul rus împotriva Regatului Unit”, care a cerut o „abordare completă și solidă”.

Serghei Skripal, in varsta de 66 de ani, si fiica sa Iulia, in varsta de 33 de ani, au fost gasiti inconstienti pe 4 martie pe o banca, la Salisbury, in sudul Angliei.

Cei doi au fost otraviti cu un agent neurotoxic, o substanta chimica ce actioneaza asupra sistemului nervos si care poate duce chiar la deces.

Thersa May i-a cerut explicații președintelui rus Vladimir Putin, iar administrația prezidențială de la Moscova i-a recomandat „să nu amenință o putere nucleară cum este Rusia”.

Replici dure între miniștrii Apărării din Rusia și Marea Britanie. S-a apelat la regnul animal

Scandal între Marea Britanie și Rusia la ONU. Ambasador Rus: „Să nu îndrăznești să mai insulți Rusia!”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version