in

Tony Blair: „UE trebuie să își revizuiască politica imigrației pentru a evita Brexit-ul”
Fostul premier britanic Tony Blair a îndemnat Uniunea Europeană să accepte să-şi reformeze politica sa de imigraţie, pentru a evita Brexit-ul. El a estimat că este încă timp pentru a evita o despărţire ce va duce la pierderi, potrivit AFP.

Blair le-a cerut liderilor europeni, în timpul unui discurs susţinut la Bruxelles, să vină cu iniţiative pentru „a ne scoate din impasul Brexitului”.

„Europa ştie că are nevoie de reforme. Reforma în Europa este cheia pentru a face Marea Britanie să-şi schimbe părerea”, a declarat Blair.

Fostul prim-ministru estimează că ţara sa ar putea fi convinsă să rămână (în UE), dacă îngrijorările britanicilor, în special asupra migraţiei, vor fi aplanate.

Un alt fost premier, conservatorul John Major, a susţinut ideea unui al doilea referendum, asupra acordului final de retragere, argumentând că britanicii au fost „induşi în eroare” cu privire la consecinţele Brexitului.

Tony Blair a reluat acest apel, afirmând că britanicii ar trebui să aibă „ultimul cuvânt de spus cu privire la acordul negociat, indiferent care este acesta”.

„Dacă (…) Europa ar oferi o cale paralelă celei a Brexitului, cu o Mare Britanie care ar rămâne într-o Europă ce se reformează, acest lucru ar permite transformarea dezbaterii”, a declarat Blair.

„Aceasta nu necesită un miracol. Aceasta necesită leadership. Şi tocmai acum avem noi nevoie de asta”, a adăugat el.

Intervenţia lui Blair a avut loc chiar înainte de o întrevedere, la Londra, între premierul Theresa May şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu o zi înainte de un discurs extrem de aşteptat al Theresei May asupra viziunii britanice cu privire la natura relaţiei dintre UE şi Marea Britanie după Brexit.

Tony Blair susține anularea Brexit-ului și înăsprirea normelor pentru imigrația din UE

Tony Blair, fostul prim ministru al Regatului Unit: „Am misiunea să îi conving pe britanici să se răzgândească cu privire la Brexit”
„M-au controlat de trei ori la graniță”. De facto, libera circulație a fost deja suspendată

Restricţii la achiziţia de maşini second-hand. Vor mai putea cumpăra românii maşini din străinătate?