in

UK: Reuniunile în familie ar putea fi permise de Crăciun. Boris Johnson pregăteşte „planul Covid de iarnă”

Britanicii nu se vor putea bucura în acest an de sărbătorile de iarnă din cauza celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus, însă guvernul caută soluții pentru a permite familiilor să petreacă sărbătorile împreună, a declarat duminică ministrul de finanțe Rishi Sunak, citat de Reuters.

Rishi Sunak a avertizat că „Crăciunul nu va fi normal”, în ciuda faptului că Anglia se pregătește să renunțe la lockdown și să introducă un sistem consolidat pe trei niveluri de restricții locale asupra coronavirusului începând cu luna decembrie.

Boris Johnson va detalia luni „planul Covid de iarnă”, stabilind restricțiile care vor înlocui carantina actuală din 2 decembrie și modul în care oamenii pot petrece perioada sărbătorilor. Premierul ar vrea să relaxeze regulile Covid „pentru a permite familiilor să se reunească la sfârșitul anului, care a fost incredibil de dificil”.

“Oricât de frustrant ar fi pentru toți, anul acesta, Crăciunul nu va fi unul normal. Acestea fiind spuse, premierul caută, spre exemplu, soluții pentru ca familiile să poată petrece împreună”, a precizat ministrul.

Conform The Sun, „regula celor șase persoane care se pot întâlni” ar urma să se transforme în „regula persoanele din patru gospodării care se pot întâlni”. Acestea ar putea avea voie să se reunească, dar cu condiția să nu se vadă cu nimeni altcineva în perioada festivă. Copiii ar putea fi scutiți de orice restricții în perioada de Crăciun.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

mesaj tesco

Magazin TESCO, afiş în limba română pentru hoţi. «Trebuie să credem că toți românii sunt hoți?»

Anglia: Violențe și arestări la un protest anti-lockdown. S-a strigat „Libertate!”