in

Uluitor! Medicii din Marea Britanie cer promovarea fumatului

„Țigările electronice au beneficii pentru sănătatea publică și ar trebui să fie promovate la scară largă pentru a ajuta fumătorii să renunțe la tutun”, conform unui raport al Institutului Britanic Royal College of Physicians.

Raportul a fost întocmit pe marginea discuțiilor ce au ca subiect impactul țigărilor electronice asupra sănătății, grupul de medici britanici, care au întocmit documentul, a subliniat faptul ca fumatul tutunului este deopotrivă adictiv și letal, concluzionând că țigările electronice sunt o variantă mult mai puțin dăunătoare și mai sigură pentru sănătate.

Țigările electronice nu conduc la dorința de a încerca tutunul și nu normalizează acest obicei, aceste doua idei fiind subiectul celor mai disputate obiecții împotriva comercializării țigărilor electronice, văzute ca dispozitive care ar putea atrage copiii în capcana fumatului.

“Niciunul dintre aceste produse nu au atras noi fumători în rândul adulților și nu au arătat o creștere semnificativă a doritorilor de tutun din tinerilor nefumători,” se menționează în raport.

Tutunul ucide jumătate din numărul total al fumătorilor, plus cel puțin alte 600 000 de persoane din rândul nefumătorilor, din cauza fumatului pasiv.

Aceste date arata ca avem de a face cu unul dintre cele mai mari pericole din lume, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

Mulți experți din domeniul sănătății publice sunt de părere ca țigările electronice sunt o alternativa la fumat, ce prezintă riscuri mult mai mici pentru sănătate, însă chiar și așa rămân fără răspuns multe întrebări privind utilizarea acestora pe o perioada lungă de timp.

„Spre deosebire de tutun, nicotina din țigările electronice nu cauzează cancer, boli de inima și plămâni”, a declarat Linda Bauld, profesor în cadrul Stirling University și directoar al UK Centre for Tobacco and Alcohol Studies.

 „Ideal ar fi ca oamenii să nu fumeze deloc, însă dacă alternativa pe care o aleg este fumatul tutunului, atunci oamenii ar trebui să fie încurajați să folosească nicotina sub forma țigărilor electronice, o alternativa mai sigură pentru sănătate”,  a adăugat aceasta.

 

Strigător la cer! Un medic român din Marea Britanie dezvăluie dezastrul din sistemul medical românesc

Asistent social în UK: Avem DATORIA să ajutăm. Dacă ați raportat un caz şi nu ați primit ajutor, faceți plângere la consiliul local

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tradiții și legende. Vopsitul ouălor în Joia Mare

Ambasadele ar putea fi obligate să angajeze români din diaspora