in

Un băiat de 14 ani a murit la Londra din cauza unei boli inflamatorii similare cu Kawasaki. Era infectat cu coronavirus. Alarmă în Marea Britanie


Un băiat de 14 ani care nu avea nicio afecțiune anterioară a murit din cauza unei noi boli inflamatorii legate de coronavirus care seamănă cu boala Kawasaki. Băiatul a murit la spitalul de pediatrie Evelina London, unde au fost tratați peste 40 de copii sunt tratați pentru boală „hiperinflamatoare” după ce au contractat Covid-19, relatează Mirror. Dintre primii opt copii, cu vârste între patru și 14 ani, care au fost tratați – un venitilator a fost necesar pentru șapte dintre ei.

Băiatul de 14 ani a fost testat ulterior pozitiv pentru coronavirus.

Medicii care au descoperit boala la Spitalul de Copii Evelina London spun că este similară cu boala Kawasaki, o boală inflamatorie rară care afectează în primul rând copiii sub vârsta de cinci ani.

Poate provoca temperaturi ridicate, umflături și erupții roșii și necesită tratament imediat la spital. Spitalele la nivel național au fost avertizate despre ceea ce experții descriu drept un „fenomen nou” legat de coronavirus. Sara Hanna, directormedical la Evelina, a spus: „Am văzut probabil primul caz la jumătatea lunii martie”.

„Am avut un copil internat în spital cu ceva foarte asemănător cu Kawasaki – spune doctorul – cam ceea ce numim sindromul de șoc toxic. În ultimele două săptămâni am văzut acest grup de copii cu simptome care seamănă foarte mult cu Kawasaki. Au febră înaltă și persistentă, au ochii roșii, au erupții cutanate, au mâinile și picioarele umflate ».

Medicii au spus că testele de sânge nu au fost pozitive pentru virus la copii, dar alți indicatori au fost „remarcabil de asemănătoare” cu cele observate la adulții cu Covid-19. Anticorpii care indică recuperarea de la Covid-19 au fost ulterior găsiți la aproximativ jumătate dintre copii. Un articol din jurnalul medical The Lancet a dezvăluit că primele opt cazuri de boală de la Evelina au implicat copii cu vârste între patru și 14 ani. Doi au fost testați pozitiv pentru coronavirus, inclusiv băiatul de 14 ani care a murit, iar patru proveneau din familii cu un membru al familiei infectat și sub observație. Mai mulți copii se recuperează încă din spital, iar unii au fost externati, dar au fost semnalate și cazuri similare la Spitalul Great Ormond Street.

Cazurile sunt în creștere, pediatrii sunt în alarmă. În Marea Britanide există circa o sută de cazuri de copii care suferă de un sindrom inflamator rar și periculos care poate afecta arterele cardiace, sindrom similar cu boala Kawasaki și se crede că este legat de coronavirus. Acest lucru a fost anunțat de profesorul Russell Viner, președintele Colegiului Regal de Pediatrie și Sănătate a Copilului, care reunește pediatrii britanici. Până în prezent, între „75 și 100” mici pacienți au fost identificați în țară cu această boală care poate provoca daune grave organismului, chiar letale.

Russel Viner, totuși, vorbind la radio BBC, a dorit să-i liniștească pe părinții britanici că sunt cazuri sporadice: „Puteți număra copiii care au murit din cauza coronavirusului pe degetele a două mâini, comparativ cu peste 30 de mii de adulți”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC
Plymouth: Taximetrist român, agresat de doi pasageri. I-au spart nasul și i-au adresat remarci rasiste

Numărul deceselor zilnice din Marea Britanie continuă să scadă. Încă 428 de morți în ultimele 24 de ore