in

Unul din patru britanici va muri din cauza poluării în următorii 10 ani


Numărul atacurilor de cord și al accidentelor vasculare cerebrale „va crește cu aproape 50% în următorul deceniu”, cu excepția cazului în care guvernul va lua măsuri urgente pentru a combate poluarea, scrie publicația Metro.

Experții medicali spun că Marea Britanie ar trebui să se pregătească pentru aproximativ 160.000 de decese în următorul deceniu – echivalentul a 43 pe zi.

Jacob West de la British Heart Foundation (BHF) a numit problema „urgență pentru sănătatea publică.”

„În fiecare zi, milioane dintre noi inhalăm particule toxice care intră în sângele nostru și se blochează în organele noastre, ridicându-ne riscul la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale”, A spus acesta.

„Trebuie să ne asigurăm că sunt adoptate în legislație linii directoare mai stricte, bazate pe sănătate, pentru a proteja sănătatea națiunii de urgență”, a mai declarat West.

Particulele fine (PM2.5) sunt poluanții din aer și provin din praf, gaze de eșapament și fum din centralele electrice, incendii sau lucrări industriale.

Pot deveni toxice atunci când sunt inhalate și pot provoca sau agrava condițiile de sănătate ale oamenilor. Aproximativ 11.000 de oameni mor deja în Marea Britanie, în fiecare an, din cauza problemelor cardiace și circulatorii cauzate de poluare. Numărul acestora va ajunge la 16.000, cu excepția cazului în care guvernul stabilește noi limite pentru îmbunătățirea calității aerului.

Ministerul pentru Mediu și Afaceri Rurale (DEFRA) a arătat într-un raport de anul trecut că limita inferioară a nivelului poluării ar putea fi „atinsă” în majoritatea zonelor din Marea Britanie în următorul deceniu.

Unul din patru britanici va muri de boli cardiace și circulatorii, dar aceste cifre vor fi în creștere din cauza poluării.

Medicii au dezvăluit deja că unul din cinci noi cazuri de astm la copii pot fi legate de poluarea din aer.

Sadiq Khan anunță ziua fără mașini în Londra. Poluarea ucide zeci de mii de oameni anual în Marea Britanie
Și-a lăsat cei șase copii singuri acasă și a plecat să muncească în străinătate. «Printre străini, mă topeam de dorul lor»

Ca să nu o mai înșele, o femeie i-a pus soțului o piuliță pe organul genital