Menu
in

Experţii britanici se sucesc: începe vaccinarea tinerilor de 16 şi 17 ani. Aceştia NU au nevoie de ACORDUL părinţilor

Vaccinurile Covid vor fi oferite tinerilor din Marea Britanie de 16 și 17 ani fără a avea nevoie de acordul părinților, după ce experții guvernamentali și-au anulat sfaturile din urmă cu doar două săptămâni, scrie The Guardian.

Recomandarea vine din partea Comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI), iar miniștrii trebuie să o accepte. NHS va fi în curând instruit să înceapă să dea primele doze la aproximativ 1,4 milioane de copii.

Reprezintă o schimbare bruscă a recomadărilor din urmă cu doar două săptămâni, când JCVI a spus că vaccinurile nu ar trebui administrate în mod obișnuit copiilor. Singura excepţie se referea la cei peste 12 ani și DOAR dacă sunt extrem de vulnerabili din punct de vedere clinic sau trăiesc cu cineva cu risc.

„După vaccinare, mi-a rămas sutienul mic”, legătura dintre vaccinul COVID și mărimea sânilor femeilor

Vaccinările pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani sănătoși nu vor fi recomandate în această fază, dar sfaturile s-ar putea schimba în lunile următoare pe măsură ce sunt studiate mai multe dovezi.

JCVI este un organism independent de guvern, dar miniștrii deja au semnalat public că sunt în favoarea vaccinării copiilor mai mari înainte de iarnă pentru a contribui la eliminarea riscului unui alt val.

Anunțând schimbarea, prof. Wei Shen Lim, președintele subcomitetului Covid-19, a declarat: „Deși Covid-19 are de obicei o formă ușoară sau asimptomatică la majoritatea tinerilor, poate fi foarte neplăcut pentru unii și pentru această grupă de vârstă, ne așteptăm ca o doză de vaccin să ofere o bună protecție împotriva bolilor severe și a spitalizării. ”

Secretarul pentru sănătate, Sajid Javid, a spus că a cerut NHS „să se pregătească pentru vaccinarea celor eligibili cât mai curând posibil”. El a spus că JCVI va „continua să revizuiască datele și să ofere actualizări” dacă se vor adăuga mai multe grupe de vârstă la recomandări.

„Îi încurajez pe toți cei care sunt eligibili să se prezinte pentru ambele doze cât mai repede posibil”, a spus el.

Lim a mai spus că tinerii de 16 ani nu vor avea nevoie de permisiunea părinților lor. „O persoană care are peste 16 ani este considerată capabilă să-și dea consimţământul”, a spus el.

.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version