in

Vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford este testat pe oameni în Brazilia. Cât este de eficient

Universitatea Oxford a început weekendul trecut în Brazilia primele teste pe pacienți umani cu vaccinul pe care îl dezvoltă împotriva noului coronavirus, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Testele vor fi efectuate pe 2.000 de angajați sănătoși din domeniul medical din orașul Sao Paulo și pe 1.000 de persoane din Rio de Janeiro.

Brazilia este una din țările cel mai grav afectate de pandemia de coronavirus, cu peste 1,1 milioane de infectări și peste 51.000 de morți, fiind depășită doar de Statele Unite.

Autoritatea de reglementare sanitară din Brazilia, Anvisa, a aprobat studiile clinice pentru acest vaccin potențial, dezvoltat de Universitatea Oxford și produs de compania farmaceutică AstraZeneca, în primele zile ale lunii iunie.

Marea Britanie testează un nou vaccin împotriva COVID-19. Testarea ar putea fi extinsă pe 6.000 de voluntari

Oamenii de știință se așteaptă ca vaccinul să fie lansat pe piață până la sfârșitul anului 2020.


Marți, 23 iunie, autorii unui studiu realizat pe porci au anunțat că două doze cu acest vaccin dezvoltat de Oxford University și AstraZeneca produc mai mulți anticorpi decât o doză unică.

Cercetătorii de la Institutul Pirbright din Marea Britanie au spus că administrarea celor două doze de vaccin – o doză inițială urmată de o doză de rapel – determină o reacție imunitară mai puternică în comparație cu administrarea unei singure doze. Cercetarea lor sugerează că o abordare medicală bazată pe două doze ar putea fi mai eficientă în vederea obținerii unei protecții împotriva COVID-19.

Date preliminare provenind de la un studiu realizat pe șase maimuțe au arătat că unele dintre primatele care au primit o singură doză de AZD1222 au dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus într-un interval de 14 zile, iar toate maimuțele din acest studiu au dezvoltat astfel de anticorpi într-un interval de 28 de zile.

Peste 100 de vaccinuri potențiale împotriva COVID-19 sunt dezvoltate în prezent pe plan mondial și se află în diverse stadii de testare.

Declarație șoc a unui medic italian, specializat în boli infecţioase: ”Posibil ca virusul să fie eradicat înainte ca cercetătorii să găsească un vaccin”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
muncitori din Pakistan infectați Brăila

Spital din Brăila, vandalizat de muncitori din Pakistan infectați cu Covid-19. Asiaticii au aruncat cu mâncare după medicii care îi tratează

Marea Britanie. Ce se va deschide și ce nu se va deschide începând cu 4 iulie