in

Val de căldură în Marea Britanie. Temperaturile vor ajunge la 30 de grade Celsius – VIDEO

Regatul Unit se va confrunta cu un val de căldură săptămâna viitoare, cu temperaturi estimate să atingă chiar și 30 de grade Celsius timp de câteva zile. După un iunie mohorât, care a adus vânturi puternice și ploi abundente, britanicii pot aștepta cu nerăbdare zilele pline de soare.

Temperaturile au fost cu 3°C până la 5°C sub media sezonieră în ultimele săptămâni, dar acum se așteaptă să crească brusc pe măsură ce aerul cald din nordul Africii ajunge în zonă.

Banca Angliei emite un avertisment urgent pentru rezidenții din Marea Britanie

Vremea caldă de joi a permis participanților la Royal Ascot să se bucure pe deplin de soare în timpul celei de-a treia zile a acestui prestigios eveniment de curse.

► Prognoza de săptămâna viitoare îi va mulțumi și pe cei 200.000 de iubitori de muzică care se îndreaptă spre Glastonbury. Porțile festivalului de cinci zile se vor deschide miercuri (26 iunie).

Neil Armstrong, meteorolog șef al Met Office, a declarat, citat de msn.com: „După o pauză scurtă și mai puțin stabilă de vineri și sâmbătă, condițiile bune vor reveni duminică și săptămâna viitoare. Cea mai mare parte a țării va experimenta o creștere a temperaturilor, ajungând la 25°C în multe locuri până la mijlocul săptămânii viitoare. Unele zone centrale și sudice pot atinge nivelurile necesare pentru a îndeplini condițiile caniculare. Condițiile de caniculă sunt de așteptat să persiste timp de trei zile consecutiv și este posibil ca anumite părți din Marea Britanie să atingă aceste niveluri până la jumătatea săptămânii viitoare. Cu toate acestea, indiferent dacă toată lumea se confruntă cu condiții de caniculă, cea mai mare parte a țării va experimenta cele mai bune condiții și cele mai ridicate temperaturi în acest an.”

În Marea Britanie, un val de căldură este definit ca o perioadă lungă de temperaturi anormal de ridicate, în raport cu condițiile așteptate în acel moment și loc. Dacă temperatura maximă zilnică atinge sau depășește cifra stabilită de Oficiul Meteorologic timp de trei zile consecutive, este clasificată ca un val de căldură.

Condițiile mai reci din primăvară au fost cauzate de vânturile reci care suflau din Arctica. Dar acum condițiile sunt setate să se schimbe, meteorologii prevăzând o șansă bună de vreme mai caldă și mai stabilă în acest weekend, cu vânturile de sud aducând aer continental cald și temperaturi în creștere.

Englezii au fost șocați să afle că regele Charles este urmașul lui Vlad Țepeș – Dracula. „Acum se explică”

Deși există șansele ca unele stații meteo să înregistreze 30C până la mijlocul săptămânii viitoare, temperaturile peste noapte vor fi mai răcoroase, oferind ușurare celor care se confruntă cu condițiile calde. Vremea mai caldă va determina probabil mulți oameni să se îndrepte spre coastă pentru a profita la maximum de condiții.

Pentru cei care plănuiesc să înoate în mare pentru a se răcori în căldură, RNLI a avertizat asupra riscului de șoc termic și a cerut prudență în apă. Samantha Hughes, partener pentru siguranța apei la RNLI, a declarat: „Vremea caldă prognozată va însemna că vom vedea mai mulți oameni vizitând coasta și dorim întotdeauna ca oamenii să se distreze în siguranță. Intrarea în apă pe vreme caldă poate crește riscul de șoc termic din cauza schimbărilor bruște ale temperaturii pielii. Intră treptat în apă și evită săriturile sau scufundările direct pentru a reduce riscul de șoc termic. Dacă intenționați să vizitați o plajă, vă recomandăm să alegeți una cu salvamari.”

Acest val de căldură care se apropie este o revenire mult așteptată la o vreme mai caldă și mai stabilă după un iunie excepțional de umed, oferind oamenilor din Marea Britanie oportunitatea de a se bucura pe deplin de atracțiile verii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

milionari ok

Un număr record de milionari ar urma să părăsească Marea Britanie în acest an

Enayati Hospital

Enayati, un spital dedicat sănătății tale și a celor dragi ție