in

Variola maimuței în Londra, un copil la terapie intensivă. Cazurile s-au dublat

Variola maimuței în Londra: Rapoarte despre un copil „la terapie intensivă” în capitală cu această boală. Oficialii din domeniul sănătății publice se pregătesc să anunțe mai multe cazuri de variola maimuțelor în Marea Britanie.

Variola maimuței în Londra

Un copil este la terapie intensivă în Londra cu variola maimuței, potrivit informațiilor din presă. În timp ce oficialii din domeniul sănătății publice se pregătesc să anunțe mai multe cazuri de boală în Marea Britanie luni (23 mai), vestea unui caz deosebit de îngrijorător la Londra – un copil este tratat pentru variola maimuței la terapie intensivă, potrivit The Guardian.

Într-o actualizare cu privire la efortul Regatului Unit de a limita focarul, ziarul a descris : „Rapoartele au spus că unul dintre cazurile din Regatul Unit este un copil care se află la terapie intensivă în Londra cu boala”. Vestea vine la trei zile după ce s-a spus că cazurile de variola maimuțelor din Regatul Unit s-au dublat la 20 de cazuri, după ce primul caz din Regatul Unit a fost raportat pe 8 mai.

Regatul Unit este una dintre cele 14 țări care au raportat cazuri de variola maimuțelor în focarul multinațional actual al bolii, primul de acest fel. Deși NHS recomandă ca riscul de infectare a bolii să rămână „scăzut” în Marea Britanie, focarul de variola a maimuței a declanșat o reapariție a urmăririi și testării contactelor, scrie mylondon.news.

Izolare de 21 de zile pentru persoane de contact

Noile îndrumări guvernamentale privind variola maimuțelor recomandă persoanelor de contact apropiate cu risc ridicat să se izoleze timp de 21 de zile. Sub îndrumarea Agenției pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie (UKHSA), aceleași contacte cu risc ridicat sunt sfătuiți să evite persoanele imunosupresive, femeile însărcinate și copiii sub 12 ani, deoarece sunt mai vulnerabili la infecții grave, a raportat luni site-ul PA News.


Îndrumările UKHSA recomandă acum ca persoanele care au avut „contact direct neprotejat sau contact cu mediu cu risc ridicat” să se izoleze timp de trei săptămâni.

Cei care sunt considerați cu risc crescut de a fi luat variola maimuței pot fi avut contact în familie, contact sexual sau au schimbat așternutul unei persoane infectate fără a purta Echipament personal de protecție (PPE) adecvat. De asemenea, UKHSA sfătuiește să li se ofere un vaccin împotriva variolei.

Îndrumarea vine după ce doctorul Susan Hopkins, consilier medical șef al UKHSA, a avertizat că variola maimuțelor se răspândește prin transmitere comunitară. Până acum, agenția a confirmat 20 de cazuri în Marea Britanie. Dr Hopkins a spus că cifrele actualizate pentru weekend vor fi date luni, deoarece a avertizat despre mai multe cazuri „în fiecare zi”.

Variola maimuței: Îngrijorarea crește în Marea Britanie după ce numărul cazurilor s-a dublat

Transmitere în mediile gay și bisex

Vorbind la BBC One Sunday Morning, Dr Hopkins a spus: „Vom lansa numere actualizate mâine – cifre în timpul săptămânii. Detectăm mai multe cazuri în fiecare zi și aș dori să le mulțumesc tuturor acelor oameni care vin trimiși pentru testare de la clinicile de sănătate sexuală, la medicii de familie și la departamentul de urgență.”

Întrebată dacă există transmitere comunitară în Marea Britanie, ea a spus: „Absolut, găsim cazuri care nu au niciun contact identificat cu o persoană din Africa de Vest, ceea ce am văzut anterior în această țară. Transmiterea comunitară este în mare măsură centrată în zonele urbane și o vedem predominant la indivizii care se autoidentifică ca gay sau bisexuali sau la alți bărbați care fac sex cu bărbați.”

Întrebată de ce se găsește în acea categorie demografică, ea a spus: „Aceasta se datorează contactelor apropiate frecvente pe care le-ar putea avea. Le-am recomanda oricărei persoane care au schimbări în partenerii sexuali în mod regulat sau care au contact strâns cu persoane pe care nu le cunosc, să se prezinte dacă dezvoltă o erupție cutanată.”

Dr. Hopkins a spus că, deși „nu există un vaccin direct” pentru variola maimuței, Marea Britanie oferă în prezent o formă de vaccin împotriva variolei persoanelor de contact cu variola maimuței despre care experții în sănătate consideră că prezintă un risc ridicat de a dezvolta simptome, aplicat în termen de patru sau cinci zile de la apariția unui caz. Ea a spus: „Pentru contacte, (acest lucru) reduce riscul de a dezvolta boală, așa că așa ne concentrăm eforturile de vaccinare în acest moment”.

Variola maimuței: Marea Britanie a început vaccinarea

Simptome Variola Maimuței

Variola maimuței este o infecție virală transmisă oamenilor de la animale sălbatice, cum ar fi rozătoarele și primatele, dar are loc și transmiterea de la om la om. Se găsește predominant în părțile îndepărtate ale Africii centrale și de vest, în apropierea pădurilor tropicale. Un caz de boală a fost diagnosticat în Anglia pe 8 mai și tratat la Spitalul Guy și St Thomas din sudul Londrei.

Dacă te infectezi cu variola maimuței, de obicei durează între 5 și 21 de zile pentru ca primele simptome să apară, potrivit NHS. UKHSA a asigurat publicul că riscul de a contracta boala rămâne scăzut.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Un britanic și-a părăsit soția pentru refugiata ucraineană pe care o primiseră în casă

Un britanic și-a părăsit soția pentru refugiata ucraineană pe care o primiseră în casă

furtuni Marea Britanie

AVERTIZARE METEO! Furtuni puternice vor lovi Marea Britanie în câteva ore