in

Vești proaste de la Banca Angliei. Inflația din Marea Britanie, la cel mai înalt nivel din ultimii cinci ani. Prețurile vor continua să creascăInflația anuală din Marea Britanie a atins 3% în luna septembrie, pentru prima dată după 2012, scrie Financial Times.

Potrivit publicației citate, informația vine de la Biroul Național de Statistică și susține creșterea ratei dobânzii de luna viitoare anunțată de Banca Angliei.

Creșterea este în concordanță cu așteptările, arată FT, însă marchează o creștere față ritmul stabilit în august, de 2,9 procente.

Creșterea ratei inflației este mai mare decât cea a salariilor, care au crescut în medie cu 2,1% în cele trei luni până în iulie.

Guvernul a anunțat că înțelege că familiile simt efectele inflației și încearcă să le ajute cu costurile de trai. Scăderea lirei sterline a lăsat urme adâncă, după ce producătorii au absorbit inițial prețurile în creștere fără a le transfera neapărat consumatorilor.

Rata inflației pentru o gamă largă de bunuri a crescut însă de la începutul anului, iar rata generală în Marea Britanie este mai mare decât în ​​majoritatea țărilor UE, inclusiv în toate țările occidentale mai mari, a anunțat ONS.

Deprecierea ar fi influențat acest lucru, dar prețurile la mărfurile la nivel mondial ar putea fi, de asemenea, un factor. Inflația alimentară este acută și se ridică la 3,1%, cea mai mare în ultimii patru ani.

Prețurile pentru recreere și cultură au crescut cu 2,6%, cel mai mare nivel din 2010. Cea mai mare lovitură a venit din zona transporturilor, în special la biletele de avion, mai scrie FT.

Rata inflației în Marea Britanie, la cel mai ridicat nivel din 2013

Rata inflaţiei din Marea Britanie, cea mai mare din ultimii doi ani

ALERTĂ economică! Prețurile din Marea Britanie cresc mai repede decât se aștepta

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Uraganul Ophelia. 150 de români, blocați pe aeroportul din Liverpool

Plymouth. Doi români spărgeau aparate de parcare. Pagubă de 30.000 de lire sterline