in

Vizita lui Donald Trup creează haos în societatea britanică. Ciocniri între susținătorii și criticii lui Trump, la Londra

Cea de-a doua zi a vizitei de stat a președintelui Donald Trump în Marea Britanie a fost una plină de proteste, cu ciocniri între taberele de susținători și contestatari.

Mii de oameni au ieșit pe străzile din Londra, pentru a protesta față de prezenta liderului american în Regat.


Donald Trump a fost mai tot timpul vizitei în prezența premierului Theresa May, care trebuie să își dea demisia peste doar două zile. Discuțiile dintre cei doi s-au concentrat asupra unui viitor acord comercial bilateral post-Brexit.

Londonezii au ieșit însă în țară pentru a-și arăta dezacordul cu un lider pe care-l consideră rasist și misogin.

Oamenii au iești cu miile în centrul Londrei, în Trafalgar Square pentru ceea ce au numit un „carnaval al rezistenței” față de Trump.

Forțele de ordine au intervenit pentru a pune capăt unor ciocniri izbucnite între câțiva susținători ai președintelui american și cei care sunt revoltați din cauza venirii acestuia în Regatul Unit.

Protestatarii l-au ironizat și de această dată pe președintele american. În fața Parlamentului britanic au lansat din nou celebrul balon în care șeful de la Casa Albă este înfățișat ca un bebeluș în scutece.

Din sfaturile lui Trump către britanici: „Părăsiți negocierile cu UE și nu mai plătiți nimic”

„Acest balon a făcut înconjurul lumii. Protestatari din toată lumea ne-au cerut acest balon cu Trump bebeluș, așa că balonul a făcut înconjurul lumii sprijinind tot felul de demonstrații unde Trump era prezent.”

În timpul conferinței de presă comună cu premierul Theresa May, președintele a sugerat că există premisele unui acord major, după ce „Marea Britanie se descătușează de apartenența la Uniunea Europeană”.

În cursul serii, Trump s-a întâlnit în cu Liderul Partidului Brexit, Nigel Farage. Întrevederea a avut loc în spatele ușilor închise, la reședința ambasadorului Statelor Unite la Londra, acolo unde liderul Statelor Unite este cazat.

Președintele Trump a ațipit în timpul discursului reginei la banchetul regalPanică pe aeroportul Gatwick din Londra. Un bărbat înarmat cu două cuțite, pus la pământ de polițiști

Un polițist român va lucra pentru Scotland Yard, la Londra