in

Vremea în Marea Britanie în acest weekend: britanicii se bucură de un val de căldură, temperaturi de la 25 grade

Vremea în Marea Britanie în acest weekend: britanicii se bucură de un val de căldură, temperaturi de la 25 grade.

Majoritatea britanicilor vor avea parte de un weekend secetos și cald, în timp ce sărbătorile continuă în toată țara pentru a marca cei 70 de ani de domnie ai reginei. O coloană de aer cald de pe continent aduce însă și un risc de câteva ploi cu descărcări electrice în sud începând de sâmbătă.

Met Office a prezis că weekendul jubiliar va începe mai degrabă răcoros în zonele nordice, în timp ce mai la sud se va apropia de temperaturile medii pentru această perioadă a anului, scrie express.co.uk.

Pentru restul weekend-ului, cele mai ridicate temperaturi vor fi în nord-vestul Scoției, cu condiții mai răcoroase mai la sud.

Șase milioane de gospodării din Regatul Unit se vor confrunta cu întreruperi de curent în această iarnă, pe măsură ce criza energetică se adâncește

Vremea în Marea Britanie în acest weekend

Potrivit departamentului, zonele vestice par a avea cele mai multe șanse să vadă câteva ploi mai puternice vineri, cu o mică șansă de una sau două pentru părțile centrale, în timp ce zonele mai la est ar trebui să beneficieze în cea mai bună parte de soare.


Meteorologul șef adjunct al Met Office, Rebekah Sherwin, a declarat: ”Ar putea fi un început instabil al weekend-ului pentru unii, cu ploi pentru Irlanda de Nord, Țara Galilor și vestul Angliei. Cu toate acestea, multe părți vor avea condiții mult mai bune, cu multă vreme uscată și perioade bune de soare.

”Temperaturile ar putea ajunge la 25C în sud vineri, deși aceasta va fi probabil cea mai caldă zi, iar mai târziu, în weekend, cele mai ridicate temperaturi vor fi în nord-vest. O coloană de aer cald, care se află în prezent pe continent, se împinge apoi spre nord peste Marea Britanie în weekend.”, a mai spus el.

“Rămâne o oarecare incertitudine cu privire la cât de mult se va întinde spre nord, dar este probabil ca zonele sudice să aibă parte de o serie de ploi sâmbătă și duminică, care ar putea deveni grele și furtunoase în unele momente.

Irlanda de Nord, Scoția și nordul Angliei se pare că vor avea cele mai uscate condiții începând de sâmbătă, cel mai probabil se vor bucura de câteva perioade prelungite de soare.”, a încheiat specialistul prognoza.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Crimă în Neasden: bărbat de 20 de ani înjunghiat mortal pe stradă

GREVA la metroul londonez ÎNCEPE DE AZI, posibile perturbări de circulație până pe 10 iulie