in

Vremea rea din Marea Britanie provoacă perturbări ale traficului. Căi ferate închise, zboruri suspendate

A patra zi de temperaturi extreme din Marea Britanie a început cu probleme mari pe șosele și pe calea ferată, scrie The Independent. Drumurile din sudul Țării Galilor, din sudul și sud-vestul Angliei și din Pennines au fost închise, cu sute de mașini blocate peste noapte.

În Țara Galilor, principala șosea din centrul țării către Aberystwyth este blocată și există probleme pe A40, A470 și A458.A303, din Hampshire, Wiltshire și Somerset este blocată, iar mulți oameni au înnoptat în autoturisme. A31 este de asemenea blocat și există probleme la pe M5 și A35, spre Devon și Dorset.

A46 între Bath și M4 este închis. De asemenea, M40, este închisă la sud de Birmingham, între joncțiunile J14 și J12, din cauza unei coliziuni și este probabil să fie blocat pentru o mare parte a zilei.

M1 se confruntă cu probleme între Milton Keynes și Northampton.

Pe M62 sunt probleme între ieșirile 21 și 22. A628 și A66 din nordul Angliei, sunt închise

În Scoția, Podul Forth Road este închis, iar M9, la nord de Stirling, este blocată către sud.

Majoritatea operatorilor de cale ferată și-au redus drastic serviciile, mai scrie în această dimineață The Guardian. Arriva Trains Wales a anulat toate serviciile, cu excepția liniei North Wales.

„În urma unei condițiilor meteorologice de peste noapte și în ciuda eforturilor considerabile depuse de căile ferate, din păcate, atât Arriva Trains Țara Galilor, cât și Rail Network au luat decizia dificilă de a anula toate serviciile din partea de sud a Țării Galilor. Ca urmare, oamenii sunt sfătuiți să nu încerce să călătorească”, au anunțat reprezentanții companiei de cale ferată.

Compania GWR a avertizat: „Serviciile de tren vor începe astăzi mai târziu decât programul normal și unele linii s-ar putea să nu circule deloc. Sfatul este să nu se călătorească. Dacă începeți călătoria, Great Western Rail nu vă poate garanta că veți ajunge la destinație”.

Au fost închise și liniile de cale ferată din Somerset, Wiltshire și Dorset de la Londra, prin Salisbury până la Exeter și de la Bournemouth până la Weymouth, precum și o serie de linii care pleacă sau ajung în/din Londra Waterloo.

Operatorul de cale ferată Greater Anglia a anunțat că există perturbări grave pe toate traseele sale. Oamenii sunt rugați să călătorească doar dacă este absolut necesar. Rutele spre și dinspre Pennines sunt închise.

Aproape toate zborurile de pe cele mai mari aeroporturi din Scoția, Edinburgh și Glasgow, erau anulate în această dimineață.

Ryanair și EasyJet au anunțat că nu vor începe operațiunile în capitala Scoției până după-amiaza, deși Jet2, Flybe și British Airways ar putea începe mai devreme.

Cel mai mare număr de anulări este pe Heathrow, unde British Airways a anulat aproape 200 de zboruri până acum – aproximativ un sfert din programul său normal.

Air France, Lufthansa și United Airlines au anulat mai multe zboruri.

„Dacă urmează să călătoriți pe orice rută de scurtă durată până marți, 6 martie, indiferent dacă zborul este în prezent anunțat ca fiind operațional sau nu, puteți să vă rearanjați zborul până la o dată ulterioară și să călătoriți până la, inclusiv, miercuri, 21 martie”, a anunțat British Airways.
România, locul doi mondial la emigraţie. Miloane de oameni au părăsit țara în ultimii 10 ani

Cei doi frați proxeneți Spartacus și Decebal, condamnați în Belfast. Victimele, prea înfricoșate ca să depună mărturie