in

Zeci de magazine Sainsbury’s și Argos se vor închide


Zeci de magazine Sainsbury’s și Argos se vor închide ca parte a reducerii costurilor cu 500 de milioane de lire sterline în următorii ani.

Potrivit Yahoo News, 15 supermarketuri Sainsbury’s, 40 de magazine de cartier și 70 de magazine Argos își vor închide porțile, conform planurilor de restructurare.

Pe de altă parte, Sainsbury’s anunțase, atunci când a cumpărat Argos, în 2016, că dorește să deschidă 10 noi supermarketuri, 80 de puncte de vânzare Argos în magazinele sale și 110 noi magazine de cartier.

Compania nu a anunțat în ultima actualizare comercială cum vor afecta închiderile personalul magazinelor.

Mike Coupe, CEO al Sainsbury’s, a declarat: „Momentul vânzărilor a fost mai puternic în toate domeniile și am îmbunătățit în continuare performanțele noastre față de concurenții noștri, în special în alimentație. Ne-am concentrat pe reducerea prețurilor la produsele alimentare și alimente zilnice și extinderea gamei noastre de mărci de valoare, foarte populare în rândul clienților. În același timp, investim semnificativ în supermarketurile noastre, conducând la îmbunătățirea constantă a serviciilor și a disponibilității. ”

Prin închiderea magazinelor Sainsbury’s va economisi în jur de 20 de milioane de lire sterline pe an, dar costul închiderii se va ridica la 270 de milioane de lire sterline, potrivit actualizării trimestriale a companiei.

Vânzările similare, cu excepția combustibilului, au scăzut cu 0,2% în ultimele 12 săptămâni, până la 21 septembrie, o îmbunătățire a scăderii de 1,6%, în primul trimestru.
VIDEO – Inundație în Stația Liverpool Street în urma ploilor abundente de marți

Bărbat înjunghiat mortal într-un tren Metropolitan Line, în stația Hillingdon