in

Ziarele britanice se întrec să „cumpere” fete din România. The Sun: „15.000 de euro pentru o minoră”

După ce doi jurnaliști de la Sunday Mirror au negociat cu un proxenet cumpărarea a două tinere, din România, pentru prostituție, un reporter de la The Sun a găsit o fată de 14 ani pe care tatăl său o vindea ca să scape de sărăcie. Potrivit The Sun, reporterul a fost invitat în casă de român, care i-a arătat fotografii cu fata sa, pe nume Emma (probabil Ema – n. red.).

El i-ar fi spus cumpărătorului că acceptă o ofertă de 15.000 de euro (aproximativ 12.400 de lire), în numerar, pentru a-i da fata: “Nu e mărunțiș. Vreau câteva mii de euro pentru că îmi trebuie pentru ceilalți copii. Pune-te în locul meu, ca părinte. Fac asta pentru ceilalți copii.Tatăl i-a spus reportarului de la The Sun că Emma are carte de identitate și că poate călători peste graniță. Potrivit publicației, cei doi au fost puși în legătură de către un gangster notoriu, care conduce o rețea de trafic specializată în vânzarea de minore pentru prostituție.

Șeful bandei i-ar fi oferit apoi reporterului alte prostituate, inclusiv o altă minoră, de 17 ani, Julia, pentru care a cerut 5.000 de euro. De asemenea, i-a pus la dispoziție și două tinere de 20 și 23 de ani pentru 11.000, respectiv 9.000 de lire.

În ceea ce o privește pe Julia, interlopul ar fi spus că este cu el de când avea 12 ani: „Face absolut orice. Aveți posibilitatea să o luați cu 5.000 de euro, iar ea va câștiga 1.000 de euro pe zi pentru că are sub 18 ani.”

Românca Mariana Popa, ucisă la Londra acum două luni, era prostituată. Colegele sale dau vina pe poliție

Potrivit The Sun, în 2013, mai mult de 140 de copii au fost identificați de către autorități ca fiind traficați pentru sex în Marea Britanie. De asemenea,  Agenția Națională pentru Infracțiunia anunțatcă a realizat, în 2013,1.746 de rapoarte cu privire la traficul de ființe umane – o creștere cu 47%.

Un detectiv de la Scotland Yard a declarat pentru The Sun: “Fetele din Europa de Est au acaparat complet piața prostituției din Marea Britanie. În timp ce mică parte lucrează în mod independent, marea majoritate muncesc pentru “soți” sau proxeneți și sunt forțate să facă sex cu ora.”

Daily Express: ”Londra se umple de cerșetori, hoți și prostitutate din România”

Sunt pur și simplu sclave sexuale, iar cele care sunt suficient de norocoase pentru a păstra o parte din banii pe care îi câștigă, obțin doar în jur de £10 pentru un client. Luptăm pentru a face față cu amploarei pe care a luat-o problema”, a mai spus polițistul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un deputat PDL solicită răspunsul ministrului de Externe cu privire la suspendarea împrumuturilor pentru studenții români

Daily Mail: Un sfert din vagabonzii londonezi sunt est europeni. 8% sunt din România