in

Alina Dincă, prima jucătoare de rugby din România care a jucat pentru o selecţionată Barbarians


Rugbyul feminin românesc este tot mai apreciat în Europa. Naţionala de rugby 7 feminin a României a terminat în acest sezon pe locul 5 în Campionatul European, iar evoluţia fetelor nu a trecut neobservată.

Astfel, după cele două etape ale competiţiei, disputate la Praga şi la Esztergom, una dintre jucătoarele României a fost invitată să evolueze pentru o selecţionată Barbarians, care reuneşte cele mai bune jucătoare ale sezonului din rândul echipelor participante.

Alina Dincă, recunoscută pentru viteza care i-a şi adus porecla de “Speedster”, a participat cu selecţionata denumită “TabuSoro Angels” la turneul de rugby 7 care a avut loc la Copenhaga, “Scandinavian Open 7s”.Foto: FRG

“M-am bucurat pentru această invitaţie, am fost onorată să reprezint România în această echipă. Au fost meciuri frumoase, şi o experienţă interesantă pentru mine pentru că practic, fiecare a adus echipei ce are mai bun, calităţile pentru care s-a remarcat, talentul individual. Mă întrebam la un moment dacă voi chemată, ştiam de acest turneu, de faptul că sunt invitate cele mai bune jucătoare şi tot speram”, a spus ea.

“Ghinda” a avut alături jucătoare din Suedia, echipa care a şi câştigat Campionatul European, din Moldova, Israel, Germania şi Scoţia, informează Federaţia Română de Rugby.

CITITI MAI MULT:

Naţionala de rugby a României, câştigătoare pentru a patra oară a trofeului World Rugby Nations Cup

Naţionala de rugby a României, câştigătoare pentru a patra oară a trofeului World Rugby Nations Cup

România, la primul meci de la Campionatul Mondial de Rugby. Galezul Howells: „Spritul românesc va triumfa!”

 
Interziceţi burka în Regatul Unit! Un sondaj dezvăluie opinia fermă a britanicilor

Guvernul Theresa May nu mai consultă Parlamentul în legătură cu ieșirea din UE