in

Era întrebată dacă are „cancer sau SIDA”. Anorexia: Stil de viață sau boală periculoasă?

„ Anorexia mă posedase”, a povestit tânăra Kat Manzullo pentru The Sun. Tânăra s-a luptat 10 ani cu tulburările de alimentație, după ce ajunsese să se hrănească exclusiv cu băuturi proteice de 300 de calorii pe zi.

Calvarul ei a început când avea 18 ani, atunci când a renunțat la alimente și a început să meargă la sală de cinci ori pe săptămână.

„Am fost disperată și nu exista nici o posibilitate de ajutor: anorexia pusese stăpânire pe mine”, a spus Kat pentru The Sun.„Consumam un shake proteic de 300 de calorii pe zi, jumătate dimineața, jumătate seara. Nu mă atingeam de mâncare solidă. A fost oribil, am mai aveam energie, eram în mod constant obosită și nu mai doream să mai fac nimic”

A urmat o perioadă de spitalizare. „Când eram în spital, o asistentă m-a confundat cu un bolnav de SIDA sau cancer. Aveam obrajii goi pe dinăuntru, șoldurile proeminente, picioare ca niște bețe, eram un schelet și eram ca un bolnav în fază terminală, abia puteam să mă țin pe picioare”.

Prolema era că în Statele Unite, anorexia era văzută mai degrabă ca un „stil de viață” decât ca o boală. Astfel că asigurarea lui Kat nu a putut să acopere un tratament adecvat, iar fata s-a chinuit să scape de problemă de una singură.

Dar dincolo de aparențe, Kat avea mari probleme:  „Tulburările de alimentație sunt dificil de gestionat” – a spus fata – „am luptat din greu pentru a-mi depăși obsesia, iar soțului meu îi era greu să mă înțeleagă”

Însă, cu ajutorul soțului ei, Kat a reușit să treacă peste probleme și, încet-încet, să revină la normal.

Fata spune că prima dată când s-a gândit că este grasă avea 7 ani, iar de atunci se luptă cu această obsesie.

Dorința de a pierde în greutate nu mă va părăsi, voi fi tot timpul în luptă cu anorexia. Ea nu a dispărut cu totul, dar acum pot să trăiesc o viață liniștită”, a mai spus Kat. Acum, ea vrea să ajute persoanele cu tulburări de alimentație i spune că a făcut din asta o misiune a vieții sale.

 
Au renunţat la mâncarea de la Cantina de Ajutor Social pentru a nu munci două ore în folosul comunității

Boris Johnson, supărat pe UE: „Ne retragem din negocieri și nu plătim nimic. UE trebuie să ne plătească pe noi”