in

Ce reacții surprinzătoare au loc în organismul tău atunci când începi să plângi!

Plânsul este ceva extrem de banal și orice persoană trece prin astfel de momente în viață. Totuși, iată ce se întâmplă în corpul tău atunci când lăcrimezi.

Lacrimile sunt medicament

Nu, nu sunt antibiotice, dar conțin lisozimă, un agent antibacterian care ne ajută să prevenim îmbolnăvirile (cum ar fi răcelile).

Sunt eliberați hormoni

În momentul în care îți vine să plângi, anumiți hormoni sunt vărsați în sistemul endocrin pentru a pregăti glandele lacrimale.

Luptă sau fugi

Indiferent dacă plângi de fericire, de tristețe sau de durere în organism se eliberează hormonului stresului – cortizol. Acesta te va face să fii în starea pe care americanii o numesc “fight or flight” (luptă sau fugi).

Ți se pune un nod în gât

Nu știu dacă ai observat, dar atunci când plângi ți se pune în nod în gât. Acest fenomen se numește “senzația Globus – Globus hystericus” și se pare că se datorează stării de anxietate, scrie a1.ro

Respingi bărbații

Un studiu făcut la Weizmann Institute of Science din Israel a arătat că la vederea unei femei plângând sau chiar a mirosului unei femei care plânge, bărbaților se scade dorința sexuală.

Bine ai venit, hormonul fericirii!

Câteodată, după ce plângi, ai senzația că te refaci după un antrenament serios? E din cauza faprului că organismul tău eliberează endorfine – hormonii fericirii. Vestea bună este că aceștia ne fac să ne simțim mai bine și reduc durerea, arată unica.ro.

Lăcrimezi mai mult decât ai crede!

Chiar dacă nu plângi în fiecare zi, organismul tău produce în jur de 200 ml de lacrimi. De cele mai multe ori, acestea ajung în nas.CITITI MAI MULT:

Ce înseamnă când ţi se zbate ochiul? Cauzele spasmelor şi când ar trebui consultat medicul

Efectele surprinzătoare ale consumului de înghețată

Ce efecte are berea asupra organismului. Un cercetător din Cluj a realizat un studiu cu rezultate surprinzătoare

Îţi place avocado? Află secretul acestui fruct minune!

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Castelul bântuit”! Discovery va filma o producţie de realitate virtuală la Castelul Corvinilor

Avertisment! Nu vom mai avea dreptul automat de a locui și lucra în Marea Britanie după Brexit