Menu
in

Che Loredan vă recomandă Brandy Snaps Basket



Bănuiesc că de multe ori aţi fost la restaurant sau într-o cafenea şi aţi servit îngheţată într-un bascket crocant care părea să fie făcut din zahăr. Aşadar astăzi vă prezint reţeta a ceea ce se numeşte Brandy Snaps Basket care, deşi pare complicat, este foarte uşor de realizat. Este un preparat foarte des folosit şi întâlnit în Marea Britanie, Irlanda, Australia şi Noua Zeelandă. Acest basket eu îl folosesc în bucătărie nu doar pentru îngheţată, ci îl folosesc şi pentru salată de fructe, mousse de ciocolată, sobert, cu diferite berries proaspete sau chiar doar cu frişcă.

Materii prime

Din compoziţia de mai jos în funcţie de cât de mari doriţi să fie basket-ul puteţi obtine până la 24 de Brandy Snaps Basket

250 g unt fără sare

332 g zahăr Demarera

1 ½ ceşti de golden sirup

250g făină albă

1 vârf linguriţă de ghimbir pudră

Mod de preparare

Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius, 350 grade Farenheit sau gaz Nr 4. Topiţi zahărul, untul şi siropul într-o tigaie mică, apoi transferaţi într-un mixer şi adăugaţi ghimbir, făină şi amestecaţi până când compoziţia devine omogenă.

Când este gata, scoateţi compoziţ ia pe un blat sau tocător din marmură, apoi porţionaţi compoziţ ia în bile de mărimea unei roşii cherry. Pe o tavă tapetată cu hârtie pergament plasaţi bilele la distanţă de cel puţin 12 cm una de cealaltă şi se introduce la cuptor pentru aproximativ 18 -20 de minute, până când bilele s-au topit pe tavă, căpătând o culoare galben aurie, veţi observa că-şi vor păstra forma cât de cât rotundă.

Scoateţi de la cuptor tava şi lăsaţi să se tempereze timp de câteva minute, apoi cu ajutorul unei spatule ridicaţi încet fiecare dintre ele şi plasaţi-le deasupra unor ramekin sau puteţi folosi ceşti de cafea pe care le introarceţ i cu fundul în sus sau chiar portocale întregi. Cu mâna presaţi încet de jur împrejur având grijă să nu rupeţi aluatul.

Poftă bună!


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version