in

Chef Loredan vă recomandă Fileu de macrou cu cartofi dulci, sos din mazăre şi năsturelLoredan Gargalâc, Executive Chef la un restaurant de lux din Anglia, profesionist de excepție în domeniul gastronomic, le recomandă cititorilor Ziarului Românesc: Fileu de macrou cu cartofi dulci, sos din mazăre şi năsturel

Pentru 4 persoane:

– fileuri de macrou 4 buc.

– vin alb Chardonnay 50 ml

– cartofi dulci de mărime medie 2 buc.

– ulei 50 ml

– sfeclă roşie mică 1 buc.

– smântână 100 ml

– ceapă albă medie 1 buc.

– năsturel 500 gr

– mazăre verde 500 gr

– cub pastă Knorr de peşte 1 cub

– sare şi piper după gust Fileurile de macrou se condimentează, se ung cu ulei, se stropesc cu vinul alb şi se bagă la cuptor timp de 7 minute şi jumătate.

Cartofii dulci se spală, se curaţă de coajă, se taie în cuburi ca în imaginea de mai sus, se condimentează şi se pun într-o tavă la cuptor aproximativ 15 minute până când aceştia devin moi în mijloc.

Sfecla roșie se fierbe în coajă în apă cu oțet după care se taie felii și se folosește ca decor.

Sosul de mazăre şi năsturel

Pentru cei dintre dumneavoastră care nu ştiu ,Watercress sau năsturel cum este cunosc în România, este o frunză de culoare verde închis din familia muştarului folosită în mod obişnuit în salate şi supe.

Năsturelul are un nivel ridicat de nutrienţi, minerale şi multe alţi factori pozitivi în protecţia sănătăţii organismului.

Tăiem ceapa mărunt în cuburi, o punem într-o oală pentru supă şi o rumenim foarte bine.

Separat facem supa de peşte dizolvând cubul de concentrat de peşte în apă caldă.

După ce sotăm ceapa adăugăm supa din peşte şi mazărea, punem capacul şi lăsăm să fiarbă aproximativ 8 minute, apoi adăugăm năsturelul şi smântâna, lăsăm exact două minute, apoi o dăm la o parte de pe foc şi transferăm compoziţia într-un blender de bucătrie sau putem folosi chiar şi un blender de bar până când compoziţia devine cremoasă.

Pentru servirea acestui preparat este de preferat să folosiţi farfurii adânci, cuburile de cartof dulce se aranjează în farfurie deasupra punem fileul de macrou şi apoi turnam pe laterale sosul, apoi punem deasupra câteva frunze de năsturel.

Poftă Bună!


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dreptul de a protesta paşnic

Scumpiri în lanţ. Accizele anului 2013 vor goli buzunarele românilor