in

Chef Loredan vă recomandă Loch Duart Scottish SalmonÎn acest articol vă voi prezenta un preparat foarte simplu de realizat, care nu necesită mult timp în bucătărie (se poate realiza în maxim 10 minute) şi pe care îl puteţi găsi zilnic în meniul meu de la restaurantul Redesdale Arms.

Salată Caesar cu file de somon scoţian Loch Duart şi cozi de raci, parmezan şi crutoane de pâine cu verdeţuri.

Cantităţi pentru 4 persoane:

– somon file 4 bucăţi (220 g fiecare)

– vin alb Chardonnay 75 ml

– ulei de măsline 100 ml

– salată Little Gem 4 buc.

– parmezan ras 75 g

– cozi de raci gata gătiţi (în saramură proprie) 280 g

Pentru crutoanele de paine folosim 4 felii de pâine albă pe care o tăiem cuburi, sare, ulei de măsline şi amestec de verdeţuri aromate. Pâinea tăiată cubuleţe se pune la cuptor şi se ţine până capătă o culoare galben- aurie.

Pentru dressingul Caesar avem nevoie de:

– gălbenuş de ou pasteorizat 100g

– usturoi – un căţel făcut pastă

– suc de lămâie ½

– muştar Dijon 2 linguriţe

– sos Worcestershire 10 ml

– anşoa în ulei de măsline 10 buc.

– extra-virgin ulei de măsline 100ml

– parmezan ras 75g

Mod de preparare:

Încălzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Punem fileurile de somon într-o tavă pe care am asezat în prealabil hârtie pergament. Fileurile se condimentează, se stropesc cu puţin vin alb Chardonnay şi se introduc la cuptor. Pentru ca în mijloc să fie de culoare roz, îl vom tine la cuptor şapte minute şi jumătate.

De reţinut: dacă nu vă place ca somonul să fie rozaliu în mijloc, trebuie să ţineţi peştele în cuptor timp de zece minute.

Dressing pentru salata Caesar:

Punem totul (excluzând uleiul de măsline) într-un mixer procesor şi apoi adăugăm treptat uleiul de măsline până când dressingul devine gros şi lucios.

Salata Litle Gem este o salată verde de tip Romaine cu un gust dulce, de dimensiune mică care o face să devină perfecta pentru salate individuale. Mulţi dintre noi o mai cunosc şi sub denumirea de Baby Gem. Dacă folosim salata Romain sau Cos care fac parte din aceeaşi categorie cu salata Little Gem, atunci pentru patru porţii sunt necesare doar trei bucăţi.

Salata se spală frunză cu frunză în apă rece, apoi o rupem cu mâna, o punem într-un vas şi adăugăm cozile de raci, dressingul Caesar, crutoanele de pâine, parmezanul ras. Se amestecă uşor, apoi o împărţim în patru farfurii adânci.

Când somonul este gata, se scoate din cuptor, se lasă să se odihnească timp de două minute, apoi se aşează în farfurie peste salată.

Poftă bună!


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Intrarea în UK, reguli generale aplicabile

Deschiderea Lectoratului de Limba Română la Universitatea Oxford