in

Citate celebre ale lui Stephen Hawking. Ce spunea omul de știință despre Univers, Dumnezeu, Internet, oameni sau cunoaștere


Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai valoroși savanți ai umanității. Numele său va sta alături de cele ale lui Albert Einstein și Isaac Newton. Hawking a avut foarte mulți admiratori în timpul vieții, dar și critici. Celebră rămâne fraza lui potrivit căreia „Universul a fost un rezultat firesc al legilor fizicii, iar Dumnezeu nu a fost necesar în acest proces”.Iată câteva dintre frazele celebre pe care marele om de știință le-a făcut publice de-a lungul vieții sale.

„Ar fi o pierdere de timp să fiu furios pentru handicapul meu. Omul trebuie să meargă înainte, iar eu nu am făcut-o tocmai rău. Oamenii nu vor avea timp pentru tine dacă tu eşti mereu furios şi te plângi”.

„Perspectiva de a muri devreme m-a făcut să înțeleg că viața merită trăită”.

„Oamenii tăcuți au cele mai zgomotoase minți”.

„Oricât de grea ar fi viaţa, întotdeauna putem face ceva să ne-o înfrumuseţăm. Priviţi stelele, în loc să vă uitaţi în jos”.

„Data viitoare când cineva îţi reproşează că ai comis o greşeală, spune-i că s-ar putea să fie un lucru bun. Fără imperfecţiune, noi doi nu am exista”.

„Toată viața mea am tot încercat să aflu răspunsuri la principalele probleme cu care ne confruntăm și să găsesc un răspuns științific la ele. Poate din acest motiv, am vândut mai multe cărți despre fizică decât Madonna despre sex”.

„Principalul dușman al cunoașterii nu este ignoranță, ci iluzia cunoașterii”.

„Acolo unde este viață – este și speranță”.

„Am observat că până și cei care spun că totul este predestinat și că nu putem schimba nimic, se uită în stânga și în dreapta înainte să treacă strada”.

„Suntem doar o rasă avansată de maimuțe pe o planetă neînsemnată a unei stele extrem de obișnuite. Dar noi putem înțelege Universul – asta ne face speciali”.

„De departe, cele mai complexe sisteme biologice pe care le avem la dispoziție sunt propriile noastre trupuri”.

„Nu cred că rasa umană va supraviețui în următorii o mie de ani, dacă nu ne vom răspândi în spațiu”.

„Eu consider că viruşii de calculator ar trebui să fie consideraţi viaţă. Cred că spune ceva despre natura umană faptul că singura formă de viaţă pe care am creat-o până acum este pur distructivă. Am creat viaţă după înfăţişarea noastră”.

„Cea mai bună dovadă a imposibilităţii călătoriilor în timp este că n-am fost încă invadaţi de hoarde de turişti veniţi din viitor”.

„Navigarea pe Internet este o idee la fel de stupidă ca schimbarea constantă a posturilor TV”.
Renumitul astrofizician Stephen Hawking a murit. Avea 76 de ani și era profesor la Universitatea Cambridge

Din vară, românii vor plăti din nou înmatricularea maşinilor. Noua taxă va ajunge şi la 3.000 euro