in

Ciudățeniile Prințului Charles. Ce manii bizare i-au adus porecla de „cel mai vicios prinț”. Nu face nimic singur

Ciudățeniile Prințului Charles. Ce manii bizare i-au adus porecla „cel mai vicios prinț”. Nu face nimic singur

Urmașul tronului britanic este etichetat ca „cel mai vicios prinț” pentru maniile sale bizare, mai ales privind garderoba și îngrijirea personală.

Mașina de spălat? Interzisă. Pasta de dinți? Într-o cantitate exactă pusă cu grijă pe periuță. Șireturile de la pantofi? Călcate zilnic. Lista bizarelor cereri ale prințului Charles este lungă și surprinzătoare, scrie Il Giornale, citat de Evenimentul Zilei.

De-a lungul anilor au apărut la iveală multe manii ale celor din familia regală britanică, dar urmaşul la tron este cu siguranță acela care le are pe cele mai multe și mai neașteptate.

Potrivit biografiilor regale, Charles încă de mic copil a fost obișnuit să nu facă nimic. Deoarece fac alții pentru el, și anume: aranjează și organizează totul în așa fel încât principele să se obosească cât mai puțin şi să găsească totul de-a gata așa cum dorește el.

Acestea sunt inevitabilele vicii pe care servitorii și majordomii principelui Charles le cunosc la perfecție şi le pun în practică în fiecare dimineață când se trezește.

Cel care a dezvăluit maniile lui Charles este biograful Brian Hoey, autor al unor cărți regale printre cele mai vândute în lume: „Principele Țării Galilor nu face nimic. Se scoală dimineața, iar halatul său este aici, îl așteaptă; intră în baie unde totul este pregătit şi perfect poziționat. Chiar şi când iese din cadă prosopul este îndoit înr-un fel special, deci trebuie doar să se aşeze şi să-l pună pe el”. Chiar şi conținutul căzii este supus regulilor precise: apa „abia călduță”, umplută doar până la jumătate cu capacul poziționat tot timpul într-o anume direcție.

Paul Burell, ex majordom regal, a povestit că cel ce se ocupă de chestiunile respective trebuie să fie mereu același om, care stoarce din tub cantitatea potrivită de pastă de dinți şi o așază cu grijă pe periuța gata doar să fie folosită.

Prinţul Charles îi îndeamnă pe români să-și petreacă vacanțele în țară: „România este o ţară uimitor de diversă”

Există multe cărți şi dezvăluiri făcut de foștii angajați care confirmă fixațiile prințului. După ritualul trezirii şi îngrijirea propriei persoane, primul născut al reginei Elisabeta nu este singur nici când se îmbracă. Patru valeți îl ajută să-și schimbe hainele de cinci ori pe zi.

„În dresingul său hainele sunt așezate extrem de ordonat – a dezvăluit majordomul Burell – chiar şi șosetele, cea stângă și cea dreaptă sunt exact în locul potrivit astfel ca principele să facă cât mai puțin efort, iar lenjeria sa intimă este așezată într-un anumit mod”.

Rapiditatea, graba, la Clarence House nu este la modă. Principele Charles pretinde ca așternuturile în care el şi soția sa Camila dorm, să fie călcate cel puțin o oră, chiar și când perechea se află în călătorie. Pentru a nu mai vorbi de șireturile pantofilor, spălate și călcate în fiecare zi, ca și pijamaua regală.

E nenorocire dacă se folosește mașina de spălat, pusă la index de ani de zile. Hainele lui Charles şi Camila sunt spălate exclusiv la mână de trei angajați care se ocupă de hainele perechii. Iar dacă cineva greșește ceva, tuturor li se face morală. În rest, însă, principele Charles este destinat să devină rege şi în această situație a avut mereu parte de un tratament special: „A crescut cu un stil de viață atât de privilegiat încât nu mai e obișnuit să facă de unul singur alegeri”, potrivit celor relatate de Il Giornale.
Imagini șocante în Anglia. Un bărbat complet gol a ieșit prin geamul spart al unui bordel: „AM FOST RĂPIT!”

Imagini șocante în Anglia. Un bărbat complet gol a ieșit prin geamul spart al unui bordel: „AM FOST RĂPIT!”

Impact nimicitor în Londra. Un camion a intrat într-o casă. Șoferul a murit, iar un copil de 11 ani se zbate între viață și moarte

Impact nimicitor în Londra. Un camion a intrat într-o casă. Șoferul a murit, iar un copil de 11 ani se zbate între viață și moarte