Menu
in

Cu cât riști să te îngrași dacă sari peste micul dejun? Studiu

Persoanele care renunță la micul dejun de trei ori pe săptămână riscă să consume 252 de calorii suplimentare pe parcursul zilelor respective și să se îngrașe aproximativ 13 kilograme într-un singur an, potrivit unui studiu realizat recent în Marea Britanie.

Renunțarea la prima masă a zilei mărește nevoia organismului de a consuma alimente nesănătoase și poate duce la o creștere cu 13 kilograme a greutății corporale într-un singur an, dacă acele calorii suplimentare nu sunt arse prin intermediul unor exerciții fizice, afirmă autorii studiului, scrie Daily Mail.

Studiul, realizat cu ocazia Breakfast Week – o campanie națională realizată în Marea Britanie în numele fermierilor și producătorilor de cereale, cu scopul de a evidenția importanța micului dejun asupra stării de sănătate -, a scos în relief faptul că alimentele preferate la jumătatea dimineții de persoanele care sar peste micul dejun sunt chipsurile, ciocolata și biscuiții.

În Marea Britanie, o persoană din 10 nu mănâncă deloc la micul dejun în niciuna dintre zilele săptămânii.

De asemenea, mai mult de o treime – 37% – dintre britanici au recunoscut că renunță la prima masă în anumite zile ale săptămânii de lucru.

Potrivit acestui studiu, realizat pe un eșantion reprezentativ de 2.000 de adulți, 45% dintre persoanele care sar peste micul dejun recunosc că li se face foame la jumătatea dimineții, 30% dintre ele se plâng că sunt obosite și că le lipsește energia, iar 14% dintre respondenți spun că lipsa micului dejun îi face să se simtă morocănoși.



Principalele motive pentru renunțarea la micul dejun au fost: lipsa senzației de foame (30%) și sacrificarea mesei pentru a petrece mai mult timp în pat (23%).

De asemenea, 12% dintre britanici spun că pur şi simplu uită să mănânce micul dejun, şi tot 12% spun că sunt prea ocupați cu alte activități gospodărești.

Studiul a evidențiat, totodată, felul în care micul dejun influențează alegerile culinare pentru restul zilei.

Cei care sar peste prima masă a zilei sunt mai dispuși să opteze pentru un baton de ciocolată (27%) şi o cutie de băutură carbogazoasă (10%) în timpul prânzului, în comparație cu persoanele care mănâncă micul dejun în fiecare zi (13% respectiv 4%).

Potrivit medicului dietetician Azmina Govindji, coordonatoarea studiului, lipsa micului dejun determină o scădere a glicemiei, încurajând acele persoane să opteze pentru alimente considerate nesănătoase, care oferă o “satisfacere” imediată a nevoii de glucide.

Un astfel de comportament alimentar duce la un consum suplimentar de 252 de calorii în fiecare zi – 91.980 de calorii în fiecare an.

Dacă acestea nu sunt arse prin exerciții fizice practicate cu regularitate, persoanele vizate riscă să se îngrașe cu 13 kilograme într-un singur an.

CITITI MAI MULT:

Află cum poți combate gândurile depresive

Beneficiile merelor: de ce să le consumi în fiecare zi!

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version