in

Destinaţie de vis în Turcia. Fethiye – un oraş de o frumuseţe aparte

Frumuseţea excentrică a staţiunii Fethiye vă lasă fără cuvinte. Dacă vreţi să fiţi un explorator de noi orizonturi şi un admirator înfocat al naturii, aţi găsit destinaţia ideală de vacanţă.

Fethiye este un oraş încântător, cu restaurante pe malul marii şi alei pentru promenadă, pe lângă un port dinamic, unde navele şi bărcile de pescuit pot fi văzute alături de iahturi elegante. De asemenea, este un loc potrivit pentru scufundări, pescuit şi excursii.

În jurul localităţii Fethiye, există numeroase golfuri stâncoase şi plaje nealterate, ape cristaline, insule, stânci şi munţi acoperiţi de pini care oferă relaxare şi activităţi la alegere. Gulets (iahturi rezistente de lemn) pot fi închiriate în port pentru excursii de o zi în jurul apelor de coastă. Staţiunea Oludeniz este la doar 25 minute de mers cu dolmusul (microbuzul local) şi oferă numeroase activităţi, inclusiv parasailing, hidrobiciclete, banană boat, scufundări, snorkelling, schi nautic şi zboruri cu parapanta.

Oraşul modern Fethiye se află pe locul oraşului antic Telmessos, ruine care pot fi văzute în oraş, de exemplu teatrul elenistic de pe cheile principale.

Populaţia britanică în Turcia este între 34.000 şi 38.000. Ca urmare a acestui număr mare, britanicii vor să-şi petreacă vacanţele aici. Fethiye-Oludeniz a fost ales că cel mai bun centru de turism din lume de către publicaţiile The Times şi The Guardian în 2007. Peste 7.000 de cetăţeni britanici locuiesc permanent în Fethiye, în timp ce aproximativ 600.000 de turişti britanici vizitează oraşul în fiecare vară.

Fethiye găzduieşte mai multe sit-uri antice remarcabile. Cele mai vizibile sunt mormintele de piatră datând din secolul al 4-lea i.Hr., sculptate în deal deasupra oraşului. Lângă port se află amfiteatrul român şi ruinele unui castel medieval construit de Cavalerii Sfântului Ioan.

Opţiunile de cazare includ zeci de pensiuni de bună calitate pentru bugete mici, dar şi hoteluri mai mari de-a lungul străzilor, multe situate în jurul zonei portului. Două cluburi stil sat de vacanţă se găsesc în afară oraşului, cu o mulţime de facilităţi.CITESTE MAI MULT:

Românul care conduce Canary Wharf, împotriva Brexit: „Centrul financiar londonez s-a dezvoltat datorită UE”

Scrisoare către președintele Iohannis. Cu confirmare de primire.

Chloë Sevigny a vorbit la Cannes despre hărțuirea sexuală. Un regizor i-a spus: “Tu ar trebui să-ți arati corpul mai mult.”

Declaraţii şoc despre Sadiq Khan: “Vreau să văd când va arunca în aer Westminster-ul”

Lira sterlină, tot mai slabă în apropierea Brexitului

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românul care conduce Canary Wharf, împotriva Brexit: „Centrul financiar londonez s-a dezvoltat datorită UE”

O româncă are nevoie de votul vostru pentru a primi o finanțare de la Virgin Media