in

Există o legătură între alcoolism și culoarea ochilor. Care sunt culorile cu înclinații „bahice”?

Există o legătură între culoarea ochilor şi dependenţa de alcool, spun geneticienii de la Universitatea Vermont din Statele Unite. Ei au ajuns la concluzia că persoanele cu ochi albaştri prezintă cel mai mare risc de a deveni alcoolice, informează slate.fr.

Pentru acest studiu, citat de Mediafax, cercetătorii americani au examinat profilurile genetice provenind de la 1.263 de persoane.

Alcătuirea acestui eşantion reprezentativ de populaţie nu a fost făcută la întâmplare: participanţii la studiu au fost aleşi dintr-o bază de date care conţine numele unor persoane deja diagnosticate cu dependenţă de alcool sau de un anumit drog.

Rezultatele au fost foarte clare: persoanele de origine europeană, cu ochi de culoare deschisă – albaştri, verzi sau gri – prezintă un risc mai mare de a deveni dependente de alcool în comparaţie cu persoanele cu ochi de culori închise (negri sau căprui).

“Nu ştim nici acum care este motivul”, a recunoscut profesorul de microbiologie Dawei Li, coordonatorul studiului.Culoarea irisului uman este determinată de o mare varietate de gene. O combinaţie de cel puţin 12 sau 13 gene este factorul care decide culoarea ochilor unei persoane. Iar acele gene asigură în acelaşi timp alte funcţii în organism, fapt care explică astfel motivul pentru care culoarea ochilor poate fi determinantă pentru anumite aspecte legate de starea de sănătate.

În 2008, cercetătorii danezi au descoperit că persoanele cu ochi albaştri împart acelaşi strămoş comun. După o mutaţie genetică, acesta din urmă a fost primul om din lume care s-a născut cu ochii albaştri, în urmă cu mai multe mii de ani. El a transmis apoi această particularitate fizică tuturor urmaşilor săi.

Potrivit aceluiaşi studiu, persoanele cu ochi albaştri ar fi mai empatice, mai competitive, mai puţin anxioase, mai des diabetice şi mai înzestrate pentru jocul de golf. Însă acel strămoş comun avea în mod cert şi o predispoziţie pentru alcool.

În 2014, cercetătorii de la Universitatea Atlanta din Statele Unite au demonstrat de asemenea că cei cu ochi albaştri rezistă mai bine la alcool în comparaţie cu persoanele cu ochi de culori închise, care se îmbată mult mai repede.

CITITI MAI MULT:

UNICEF: Românii încep să consume alcool de la 14 ani

Gravidele din Marea Britanie nu renunță la alcool în primele trei luni de sarcină

Operaţiunea „Total Pierduţi”. Tinerii alcoolici, „vedete” în ziarele britanice

Consumul exagerat de alcool – sportul preferat al tinerilor britanici

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cameron: „Marea Britanie NU primește mai mulți refugiați!”

Cameron s-a răzgândit. Marea Britanie va primi refugiați. Vor fi mii!