in

Guma de mestecat aruncată, reciclată în Anglia: se fac cizme și huse pentru telefoane

În fiecare an, 500.000 de tone de gumă sunt aruncate în toată lumea. În cel mai bun caz la coșul de gunoi, în cel mai rău guma ajunge pe scaunele autobuzelor sau sub talpa pantofilor.

Guma de mestecat este o problemă la nivel de mediu: se deteriorează lent (cel puțin 5 ani) și trebuie luată de pe străzi și din toate celelalte locuri unde e lipită de consumatori. În Anglia, 150 de milioane de lire sterline pe an sunt cheltuite pentru această problemă.


A câștigat 2,5 milioane de lire sterline la loterie, statul britanic îi cere dublu înapoi

 

O studentă engleză din Brighton, Anna Bullus, a găsit o modalitate de a recicla guma aruncată.A înființat Gumdrop Ltd, o companie care se ocupă de colectarea și reciclarea gumei de mestecat. Așa s-a născut Gum-tec, un material plastic foarte rezistent creat din guma de mestecat epuizată. Pe străzile din Anglia au început să apară containerele Grumdrop, de culoare roz, pentru aruncarea gumei.

Apoi guma este reciclată și se transformă în obiecte noi. Se fac cizme de cauciuc, huse pentru telefoane mobile, piepteni, tălpi pentru adidași (în colaborare cu compania olandeză Explicit).

Ultilizatorii WhatsApp, victime ale unui atac cibernetic. Trebuie să fiți atenți cine vă apelează!

VIDEO (ATENȚIE, LIMBAJ LICENȚIOS!) – Cum amenința un român însoțitoarele de bord într-un avion WizzAir: „Zdreanță! Când ajungem în România îți rup…”VIDEO – Statuia lui Mihai Viteazul, scoasă din centrul unui important oraș din Transilvania

Ultima strigare. Theresa May prezintă DIN NOU în Parlament acordul de retragere a Marii Britanii din UE