in

La 37 de ani are 38 de copii. Cel mai mare are 23 de ani. Povestea unei tinere forțate să se mărite la 12 ani


Are 37 de ani, 38 de copii şi o poveste incredibilă. S-a măritat la 12 ani, după ce a scăpat de la moartea plănuită chiar de mama sa.  A născut primul copil atunci când avea 13 ani iar majoritatea copiilor i-a adus pe lume acasă.Mariam Nabatanzi locuieşte în Kabimbiri, în Uganda, un sat situat la aproximativ 50 de kilometri nord-est de capitala Kampala. Are şase perechi de gemeni, patru de tripleţi, trei de cvadrupli şi alte două naşteri. Zece sunt fete, iar restul băieţi. Cel mai mare are 23 de ani, iar cel mai mic doar patru luni, scrie Daily Monitor, citat de Adevărul.

Femeia a vorbit despre experienţele traumatizante prin care a trecut.

S-a măritat la 12 ani, după ce a scăpat ca prin urechile acului de la moarte: mama ei vitregă a pisat sticlă pe care a pus-o în mâncarea pe care o pregătise copiilor. Din fericire, Mariam nu era acasă, dar ceilalţi trei fraţi ai săi au murit.

În 1993, s-a măritat cu un bărbat de 40 de ani.

„Nu ştiam că aveau de gând să mă căsătorească. Au venit la noi şi i-au adus câteva lucruri tatălui meu. Când a venit vremea să plece, m-am gândit că o conduc pe mătuşa mea, dar când am ajuns la uşă, m-a dat bărbatului.“

„Soţul meu e poligam, cu mulţi copii din relaţiile anterioare pe care trebuia să îi îngrijesc pentru că mamele lor erau împrăştiate peste tot. Este violent şi m-ar bate cu orice ocazie, chiar şi atunci când doar simplele mele sugestii nu-i sunt plac“, povesteşte ea.

Cumpără zilnic 10 kilograme de mălai, patru kilograme de zahăr, trei săpunuri şi are nevoie de 15 bidoane de apă. Pentru a-şi putea întreţine copiii, vinde plante medicinale.

Nabatanzi spune că soţul ei pleacă şi câte un an, iar când trece pe acasă se strecoară noaptea târziu şi pleacă foarte devreme dimineaţa. „Am suportat aceste umilinţe pentru că mătuşa mea m-a sfătuit să îmi păstrez familia şi să-mi pun copiii pe primul plan. M-a sfătuit să îmi cresc copiii cu un alt tată“.

Unul dintre copii are certificat de asistent medical, iar celălalt în construcţii, dar nu şi-au găsit încă locuri de muncă. Acum politicienii din zona respectivă vor să strângă fonduri pentru a ajuta numeroasa familie.
Protest inedit în Londra. Mai mulți parlamentari conservatori au aruncat pește în Tamisa.

Patru români, morți într-un accident de microbuz în Olanda. O familie întreagă distrusă