in ,

Lasagna cu carne tocată

Aveţi poftă de o mâncare delicioasă? Lasagna, unul dintre cele mai conoscute preparate culinare din Italia, se poate face într-o multitudine de variante. Iată una dintre ele!

INGREDIENTE:

450 g carne tocată de porc şi vită, sau numai de vită

1 pachet foi de lasagna

500 ml bulion sau sos de roşii

500 ml lapte


500 g mozzarela

5 linguri rase de făină

1 cub de unt (25 g)

2 căţei de usturoi

250 ml supă pui

sare, piper, rozmarin, nucşoară

3 linguri vin alb

MOD DE PREPARARE:

Carnea poate fi de porc, combinată, sau numai de vită. Se căleşte cu 2-3 linguri de ulei, sare şi piper. Când a început să se facă, după aproximativ 7 minute (foc mediu „6”) se pune usturoiul pisat şi supa şi se mai lasă 10-15 minute să scadă. Dacă nu aveţi supă de pui, faceţi dintr-un cub de supă şi apă fierbinte.

Sosul Bechamel se face din cubul de unt, lapte, făină, un vârf de cuţit de rozmarin şi un vârf de cuţit de nucşoară. Se amestecă făina cu puţin lapte, apoi se subţiază cu restul de lapte, untul, condimentele. Se pune la foc mediu „6” şi se amestecă continuu să nu se prindă de fund. După ce a început să clocotească, se mai fierbe 5 minute ca să se îngroaşe mai mult. Se împarte în 3.

Se dă mozzarela pe răzătoarea mare şi se împarte în 3.

Tava de 22 × 33 cm (3 l) se unge cu unt/ulei. Se pune un strat de foi, sos cu carne, sos alb, brânză, strat de foi, sos cu carne, sos alb, brânză, foi, sos alb, brânză. Se pune apă sau supă până la nivelul ultimei foi puse. Cu grăsimea pe care o va lăsa brânza are în ce să fiarbă. Aveţi grijă să nu umpleţi tava până sus pentru că se umflă. Se da la cuptor 350°F (foc mediu) cam 45 de minute. Se verifică dacă intră furculiţa în foaie uşor.SUGESTII:

Atenţie, foile de lasagna sunt de mai multe feluri. Luaţi din cele care nu trebuiesc fierte înainte. În caz că aveţi foi care trebuiesc fierte, urmaţi instrucţiunile de pe cutie.

Reţetă de Vulpeabucătar

CITITI MAI MULT:

Ardei umpluți cu couscous şi brânză de capră

Reţetă chinezească: Creveţi cu legume

Somon cu sos de stridii şi ciuperci

Rețetă dietetică. Muffins cu făină integrală, iaurt şi miere

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Florin Gardoș a început pregătirea cu Southampton. ”Îmi e dor să joc fotbal, sper sa fiu ok acum”

Un culturist din Iran este hotărât să lupte împotriva ISIS. Vezi cum arată Hercule persan!