in

România, în topul destinațiilor turiștilor britanici

România, Croația și Lituania se numără printre primele cinci destinații turistice preferate de britanici, care sunt tot mai atrași de țările din Europa de Est și țările baltice, conform unei cercetări Visa publicată pe travelweekly.co.uk.Datele colectate reprezintă numărul utilizatorilor de carduri de debit la bancomate din străinătate. În România, britanicii au cheltuit aproape 9 miliarde de lire sterline, în vara anului trecut.

Astfel, numărul posesorilor de carduri din Marea Britanie care și-au petrecut vacanța în țări din zonele menționate a crescut cu 80% pentru România, cu 61% pentru Lituania și cu 57% pentru Croația, între anii 2012 și 2014, potrivit travelweekly.co.uk.

Croația cumulează cele mai mari cheltuieli de vacanță ale britanicilor în țările din Europa de Est totalizând 18,4 milioane de lire sterline cheltuite pe cardurile Visa în vara anului 2014. Această țară a fost urmată de România (8,8 milioane milioane lire sterline) și Lituania (6,3 milioane de lire sterline).

De asemenea, cercetarea a constatat că numărul posesorilor de carduri Visa din Marea Britanie care petrec vacanța în străinătate a crescut cu 25% între 2012-2014, iar 31% din turiștii din Marea Britanie spun că acum călătoresc în străinătate mai mult decât au făcut-o în urmă cu cinci ani, diferența fiind însă în alegerea destinației.

Oamenii sunt în căutarea a ceva dincolo de spoturile publicitare pentru tradiționalele vacanțe mediteraneene dorind experiențe noi, a explicat Kevin Jenkins, director general pentru Marea Britanie și Irlanda al Visa Europe.


Tot mai mulți britanici vor să își petreacă vacanța în România

Prințul Charles vrea să salveze un castel din România transformat de comuniști în CAP

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un cunoscut cântăreț din România participă la „X Factor” Marea Britanie

Cameron s-a răzgândit. Nu vrea referendum pentru UE în 2016