in

Sfârșitul Regatului Unit? „Regina” a dispărut din Turnul Londrei. Ce spune legenda…

„Regina” vestiților corbi din Turnul Londrei a dispărut și este probabil moartă, potrivit personalului care se ocupă de celebra cetate din inima capitalei britanice.

Merlina, care s-a alăturat grupului de corbi în 2007, nu a mai fost văzută de câteva săptămâni, scrie BBC.

În turn sunt de obicei șase corbi în orice moment și, potrivit legendei, dacă vor dispărea, atunci cetatea și regatul vor cădea.

În prezent, în cetate sunt șapte corbi, iar un purtător de cuvânt a spus că „absența continuă a Merlinei indică faptul că este posibil să fi murit, din păcate”.

El a adăugat: „Merlina a fost conducătoarea noastră incontestabilă, regina corbilor din Turn. Tuturor ne va fi dor de ea”.

De durere, îngrijitorul corbilor, Christopher Skaife, și-a luat concediu: „Știu că atât de mulți dintre voi, oameni dragi, vor fi întristați de această veste. Nimeni nu este mai trist decât mine. Vă rog să-mi scuzați absența pentru câteva zile”.


Personalul turnului a adăugat că nu sunt planuri imediate pentru a o înlocui pe Merlina.

„Pasionați” de istorie. Patru români au furat o cutie cu donații din Turnul Londrei

Potrivit legendei, Carol al II-lea a fost primul monarh care a decretat oficial că păsările trebuie ținute în permanență în Turnul Londrei.

Când numărul acestora a scăzut la un singur exemplar, Winston Churchill a ordonat ca grupul să fie mărită la cel puțin șase. În 2018, Turnul a lansat un program de creștere a corbilor, după ce Palatele Regale istorice au avertizat că este „din ce în ce mai dificil” să se găsească astfel de păsări.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Motociclistul român de 19 ani urmărit de poliția britanică cu 290 km/oră, condamnat

Luminița de la capătul tunelului: Scade numărul noilor cazuri de COVID în UK. Conservatorii cer ieșirea din lockdown