in

Studiu. Vechiul Testament, de două ori mai violent decât Coranul.
O analiză asupra faptului dacă Biblia este mai violentă decât Coranul a dovedit faptul că acesta din urmă ar fi mai puțin violent, scrie The Independent.

Potrivit publicației citate, un inginer software a prelucrat textul cărților sfinte pentru a vedea care dintre ele are cea mai mare concentrație de violență.

Tom Anderson a explicat apoi pe blogul său personal: „Proiectul a fost inspirat de dezbaterea publică în curs de desfășurare în legătură cu faptul că terorismul legat de fundamentalismul islamic reflectă ceva inerent și distinct violent față de Islam, în comparație cu alte religii majore”.

Folosind un software de analiză a textului pe care l-a dezvoltat, numit Odin Text, a analizat atât versiunea nouă a Vechiului, cât și cea a Noului Testament, precum și o versiune în limba engleză a Coranului, din 1957.

A durat doar două minute pentru ca software-ul său să citească și să analizeze cele trei cărți.

Analiza a constatat că Vechiul Testament este mai violent decât Noul Testament și de două ori mai violent decât Coranul.

„Din cele trei texte, conținutul din Vechiul Testament pare să fie cel mai violent”, spune Anderson.

„Uciderea și distrugerea sunt menționate mai mult în Noul Testament (2,8%) decât în ​​Coran (2,1%), dar Vechiul Testament conduce în mod clar – de două ori față de Coran – la mențiuni ale distrugerii și uciderii (5,3% ”, a spus creatorul programului.

„Trebuie să subliniez, de asemenea, că această analiză este superficială, iar concluziile nu sunt în niciun caz concludente”, a mai declarat Anderson.

Decizie dură a autorităților din Manchester cu privire la rămășițele islamistului sinucigaș Salman Abedi. „Vom face tot ce ne stă în putere”

Mărturii cutremurătoare din infernul Statului Islamic: Sunt şi români printre luptătorii ISIS

Abu Izzadeen nu ar fi autorul atacului de la Westminster. Fratele islamistului: „E în închisoare”
Universități din Marea Britanie vin să recruteze studenți în România

Drepturile cetăţenilor britanici, limitate în Uniunea Europeană după Brexit